Cele mai citite
 


OMS apreciază că nu este nevoie de restricţii de călătorie în Japonia
luni, 21 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a anunţat vineri că nivelul de radiaţii din Tokyo este în creştere, dar încă nu prezintă riscuri pentru sănătate şi nu consideră că există motive să se interzică deplasările în Japonia din cauza crizei nucleare, transmite AFP.
Purtătorul de cuvânt al OMS Gregory Hartl a precizat că organizaţia internaţională 'nu recomandă restricţii de călătorie în Japonia' în afara zonei de interdicţie impusă pe o rază de 30 km în jurul complexului nuclear de la Fukushima.


Această recomandare se referă şi la Tokyo, unde 'nivelul de radiaţii a crescut foarte puţin, dar continuă să fie sub nivelul absolut de la care se consideră că apar riscuri pentru sănătatea publică', a menţionat el.


În acest moment, riscul pentru sănătatea publică dincolo de cercul cu raza de 30 km este mic, a insistat oficialul OMS.


În general, călătorii care se întorc din Japonia nu reprezintă un pericol din punct de vedere al sănătăţii publice, a mai spus el.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Japonia/nuclear: Riscul pentru sănătatea publică este minim, potrivit OMS Japonia/nuclear: Riscul pentru sănătatea publică este minim, potrivit OMS
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat o reţea destinată luptei împotriva hepatitei Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat vineri o reţea destinată luptei împotriva hepatitei, în contextul infectării cronice a sute de milioane de oameni cu virusul hepatic, relatează Kyodo.
VIRUSUL ZIKA: OMS estimează posibila propagare a Zika în Asia-Pacific Organizaţia Mondială a Sănătăţii a estimat luni o foarte probabilă propagare a virusului Zika în Asia-Pacific, în timp ce sute de cazuri au fost semnalate în Singapore şi două cazuri de microcefalie la bebeluşi au fost confirmate în Thailanda, relatează AFP.
OMS: Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu 5 ani din anul 2000 Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu cinci ani între 2000 şi 2015, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), mai ales datorită progreselor înregistrate în Africa în ceea ce priveşte combaterea malariei şi a SIDA, relatează AFP.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.
Riscul scurgerilor nucleare pentru sănătatea publică în Japonia este minim /OMS/ Geneva /Elveţia/, 15 mar /Agerpres/ - Riscurile pentru sănătatea publică provocate de scurgerile radioactive survenite în centralele nucleare avariate din Japonia sunt minime, a estimat luni Organizaţia Mondială pentru Sănătate /OMS/, răspunzând neliniştii crescânde faţă de ameninţarea nucleară.