Cele mai citite
 


Timiş: Medicii străini învaţă la Centrul de Chirurgie Laparoscopică din Timişoara
luni, 21 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 14 rezidenţi în chirurgie plastică din Uniunea Europeană sunt prezenţi la Timişoara, unde se desfăşoară, la sfârşitul acestei săptămâni, un curs de microchirurgie a vaselor şi nervilor, în cadrul celui de-al XXVIII-lea seminar practic de profil.
Cu acest prilej, compania elveţiană care a creat primele fire de sutură în microchirurgie a devenit partenerul oficial al timişorenilor de la Centrul de Chirurgie Laparoscopică şi Microchirurgie 'Pius Brânzeu' al Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' Timişoara.

Cursul face parte din programul de training în microchirurgie al Societăţii Române de Microchirurgie Reconstructivă, care deţine acreditarea EBOPRAS (European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery). Această manifestare este organizată periodic, de treisprezece ani, la standarde înalte de calitate. Ca urmare, începând cu anul acesta, firma elveţiană a devenit partener oficial al cursurilor şi a decis să ofere, anual, două burse.

'Facem aceste cursuri mai bine decât alţii. E adevărat că şi preţul este un criteriu. La noi, cursurile costă 690 de euro pentru străini, respectiv 490 de euro pentru români, în timp ce în străinătate costul este cel puţin dublu', a explicat Dragoş Pieptu, unul dintre partenerii ieşeni ai cursului.

Potrivit specialiştilor timişoreni, afluenţa mare de străini este motivată de faptul că aceste cursuri au un nivel extrem de elevat, iar cursanţii străini apreciază că aceste cursuri de la Timişoara sunt cel mai bine organizate. Cursurile sunt susţinute financiar, în fiecare an, doar din banii proveniţi de la sponsori şi din taxele percepute.

Din cele zece cursuri de profil la care au participat anul trecut, în Europa, stagiarii străini spun că cele de la Timişoara sunt cel mai bine făcute. Un alt aspect care îi aduce pe străini în oraşul de pe Bega este acela că aici au parte de cursuri personalizate şi pot să revină, la cerere, pentru instruire detaliată.

'În momentul în care o instituţie aduce atâţia participanţi, iar noi avem peste şase sute, în ultimii zece ani, înseamnă că are o anumită autoritate în domeniu, că prezintă o atractivitate şi că este un pol de excelenţă. Asemenea lucruri trebuie finanţate', a declarat prof. univ. dr. Mihai Ionac, şeful Centrului de Chirurgie Laparoscopică şi Microchirurgie Timişoara.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Seminar internaţional de microchirurgie a vaselor şi a nervilor Cea de-a XXXII-a ediţie a Seminarului practic internaţional de microchirurgie a vaselor şi a nervilor va avea loc, vineri, la Centrul ''Pius Brânzeu'' al Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Victor Babeş'' din Timişoara, bucurându-se de participarea a 18 medici din Romania, Italia, Polonia, Ungaria...
Timiş: Ecografia carotidiană, o investigaţie neinvazivă ce poate preveni riscul de atac cerebral, susţin specialiştii Clinica de Chirurgie Vasculară şi Microchirurgie a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara lansează o iniţiativă în premieră naţională absolută ce poate salva vieţi prin prevenirea riscului de atac cerebral, recurgându-se la efectuarea unei ecografii carotidiene.
Timiş: Intervenţii chirurgicale în premieră, cu un laser de mărimea unui ac Specialişti de la Clinica de Urologie a Spitalului Judeţean Timişoara au realizat în această săptămână, în premieră naţională, mai multe intervenţii de dezintegrare a calculilor renali cu un aparat de dimensiunea unui ac.
Timiş: Monografie a Medicinei Interne, lansată la UMF de decanul de vârstă al universitarilor, Nicolae Barbu O monografie a Medicinei Interne timişorene din ultimele opt decenii a fost lansată, miercuri, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Victor Babeş' din Timişoara, în prezenta autorului, conf. dr. Nicolae Barbu, care a împlinit vârsta de 92 de ani.
Timiş: Cel mai costisitor caz operat la Spitalul Judeţean - 200.000 de lei Cele mai costisitoare cazuri operate, în ultimii ani, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara au fost în valoare de 200.000 de lei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, managerul general al spitalului, prof. dr. Gheorghe Nodiţi.
Demonstraţii de chirurgie laparoscopică Cluj-Napoca, 13 mai /Agerpres/ - Peste 100 de medici chirurgi din ţară au participat, vineri, în cea de-a doua zi a unui atelier de lucru dedicat chirurgiei laparoscopice colorectale, la demonstraţiile practice realizate de renumitul profesor Norbert Runkel, de la Universitatea din Freiburg (Germania)...