Cele mai citite
 


Covasna: Conflict mocnit la Spitalul din Baraolt pe fondul tăierii salariilor
luni, 21 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii Spitalului orăşenesc Baraolt, cărora le-au fost tăiate salariile cu 5% la începutul lunii februarie, sunt nemulţumiţi de lefuri şi ameninţă că vor declanşa un conflict de interese, care va culmina cu grevă generală, dacă situaţia nu se va remedia.
Liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, susţine într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES că la Spitalul din Baraolt există 'premisele declanşării unui conflict de interese' din cauza refuzului conducerii instituţiei de a negocia ori prelungi contractul colectiv de muncă, după expirarea acestuia, dar şi pentru că angajaţii sunt nemulţumiţi de diminuarea cu cinci procente a salariilor începând cu data de 1 februarie.

'Această stare nu mai poate continua, starea de nemulţumire a salariaţilor este una nemaiîntâlnită până în prezent şi se datorează tăierilor permanente, precum şi neacordării tuturor drepturilor de natură salarială, inclusiv tichete de masă', se arată în comunicat.

Conducerea Sanitas a solicitat convocarea în regim de urgenţă a Consiliului de Administraţie al Spitalului din Baraolt, avertizând că în situaţia în care nu se va da curs solicitărilor salariaţilor va iniţia diferite forme de protest, care vor culmina cu greva generală.

Liderul sindical mai afirmă în comunicat că aşteaptă mai multă responsabilitate şi implicare din partea autorităţilor locale care au preluat spitalele după 'marea descentralizare' făcută de Ministerul Sănătăţii.

Primarul oraşului Baraolt, Nagy Istvan, a declarat vineri pentru AGERPRES că după preluarea spitalului s-au făcut eforturi mari pentru întreţinerea şi funcţionarea acestuia şi s-au achitat o bună parte din datorii. El a spus că va trebui găsită o cale de eficientizare a acestei unităţi sanitare, fie prin reducerea numărului de angajaţi din rândul personalului auxiliar, fie prin oferirea unor servicii de mai bună calitate.

'În septembrie anul trecut, după preluarea spitalului, datoriile se cifrau la 6 miliarde de lei vechi iar acum au scăzut la 1,2 miliarde. Deci se poate merge mai departe, dar cu condiţia să punem toţi umărul, nu să umblăm cu cărţi măsluite. (...) Eu nu cred în greve, dar cred că vom putea conlucra, pentru că avem cu toţii interesul ca spitalul din Baraolt să nu se desfiinţeze şi să găsim o cale de supravieţuire a acestuia. Soluţia nu e ca spitalul să fie dus în spate de bugetul local, ci de a reduce din personalul auxiliar sau de a oferi servicii medicale de mai bună calitate', a subliniat primarul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sanitas Covasna: Ministrul Sănătăţii poate să îşi dea demisia, reforma sa nu va trece Aproximativ 1500 de angajaţi din sistemul sanitar covăsnean participă la greva japoneză declanşată luni la nivel naţional în semn de protest faţă de măsurile de reformă iniţiate de Ministerul Sănătăţii, a declarat pentru AGERPRES, liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.
Covasna: Protest al angajaţilor Spitalului Baraolt în faţa Prefecturii pentru neacordarea tichetelor de masă Aproximativ 50 de angajaţi ai Spitalului orăşenesc Baraolt au protestat miercuri, în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe, nemulţumiţi de subfinanţarea instituţiei şi neacordarea tichetelor de masă pe ultimele două luni.
Covasna: Toate unităţile sanitare publice vor fi miercuri în grevă de avertisment, anunţă reprezentanţii Sanitas Toate unităţile sanitare publice din judeţul Covasna se vor afla miercuri dimineaţă în grevă de avertisment, iar salariaţii vor întrerupe lucrul timp de două ore, în semn de protest faţă de inechităţile salariale şi condiţiile de lucru, menţionează conducerea Sindicatului Sanitas într-un comunicat de...
Covasna: Angajaţi ai Spitalului Baraolt vor protesta în faţa Prefecturii faţă de subfinanţarea instituţiei Angajaţii Spitalului orăşenesc Baraolt, membri ai Sindicatului Sanitas Covasna, au hotărât să organizeze un miting în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de subfinanţarea instituţiei şi neacordarea tichetelor de masă.
Covasna: Sindicaliştii Sanitas participă la pichetarea Ministerului Finanţelor Publice Aproape 50 membri ai Sindicatului Sanitas Covasna vor lua parte, joi, la o acţiune de pichetare a sediului Ministerului Finanţelor Publice din Bucureşti, în semn de protest faţă de nivelul scăzut al salariilor, subfinanţarea sistemului sanitar şi nerespectarea drepturilor ce li se cuvin.
Covasna: Sanitas salută decizia managerilor spitalelor de a nu semna contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna a salutat decizia managerilor spitalelor din judeţ de a nu semna contractele de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).