Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii a postat pe site-ul său posturile vacante din spitale şi unităţile propuse pentru reorganizare
luni, 21 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii (MS) a postat pe site-ul www.ms.ro listele cu posturile vacante, pe specialităţi şi categorii, la nivel judeţean şi naţional pentru care personalul medical şi cel auxiliar vor putea opta în următoarea perioadă, informează un comunicat al MS remis vineri AGERPRES.
De asemenea, tot pe site-ul ministerului mai pot fi accesate două liste cu spitalele care au posturi vacante în fiecare judeţ şi cu posturile ocupate în unităţile sanitare propuse pentru reorganizare, precizează sursa citată.

Condiţiile în care se va realiza procesul de redistribuire, etapele şi paşii pe care personalul sanitar trebuie să îi facă pentru ocuparea unui post vor fi aprobate până marţi, 22 martie, prin Ordin al ministrului Sănătăţii. Redistribuirea propriu-zisă a personalului va începe la 1 aprilie, se va desfăşura în mai multe etape şi va dura cel mult 60 de zile.

Potrivit comunicatului, 677 de medici şi 2.085 de asistenţi medicali vor putea opta pentru posturi în căminele pentru persoanele vârstnice nou-înfiinţate sau pentru posturile vacante din sistemul sanitar, pe aceeaşi specialitate.

''Aşa cum am promis săptămâna trecută, publicăm din timp posturile vacante unde se poate organiza redistribuirea, astfel încât informaţia să poată ajunge la fiecare dintre cei implicaţi. Vreau să subliniez, încă o dată, că în sistemul de sănătate avem nevoie de personal medical şi niciun medic sau asistent medical nu este în pericol de a-şi pierde postul'', a afirmat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii, citat în comunicat.

La propunerea Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Guvernul a aprobat în 9 martie un program care vizează dezvoltarea unei reţele de cămine pentru persoane vârstnice, finanţate de la bugetul de stat.

Programul ''Dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoanele vârstnice'' se adresează în primul rând autorităţilor administraţiei publice judeţene şi locale care pot decide până la data de 31 martie dacă se înscriu în acest program şi doresc înfiinţarea de cămine pentru persoane vârstnice, prin transformarea a 67 de spitale pe care le au în subordine şi care sunt menţionate în Hotărârea de Guvern 212/2011, adoptată de Guvern, se mai arată în comunicat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii a început procesul de reorganizare a sistemului spitalicesc Ministerul Sănătăţii va posta pe pagina de internet, la adresa www.ms.ro, lista cu unităţile sanitare propuse pentru comasare şi proiectul de hotărâre de Guvern privind dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoanele vârstnice, care cuprinde şi lista unităţilor sanitare ce se vor reprofila, a anunţat...
Cseke Attila: 2010 a fost un an greu pentru sistemul sanitar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a apreciat că anul 2010 a fost un an greu pentru sistemul de sănătate.
Ministerul Sănătăţii: Dezvoltarea reţelei de cămine pentru vârstnici - un nou program de interes naţional Bucureşti, 10 mar /Agerpres/ - Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Sănătăţii (MS) şi a Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), un program care vizează dezvoltarea unei reţele de cămine pentru persoane vârstnice, finanţate de la bugetul de stat.
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Ministrul Sănătăţii a anunţat reducerea posturilor din Direcţiile de Sănătate Publică Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, reducerea posturilor din Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) care sunt reprezentantele Guvernului în teritoriu.
Eugen Nicolăescu: 15 mai - finalizarea procesului de reorganizare a direcţiilor de sănătate şi caselor judeţene (interviu) Reorganizarea şi restructurarea direcţiilor de sănătate publică şi a caselor judeţene va fi făcută până la data de 15 mai, urmând să plece efectiv în şomaj cel mult 4, 5 - 6% din angajaţi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.