Cele mai citite
 


Japonia: Niveluri anormale de radioactivitate la spanac şi lapte
sâmbătă, 19 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tokyo, 19 mar /Agerpres/ - La mai multe produse agricole din apropierea centralei nucleare Fukushima Daiichi, printre care lapte şi spanac, s-au detectat niveluri de radiaţie ridicate, a declarat sâmbătă viceministrul nipon al sănătăţii, Kohei Otsuka, citat de AFP.
Otsuka a declarat reporterilor prezenţi la sediul biroului premierului că cele 'trei-patru' produse agricole detectate cu un nivel crescut al radiaţiilor nu prezintă un risc imediat pentru sănătatea umană.
Oficialul a precizat totodată că purtătorul de cuvânt al guvernului, Yukio Edano, va reveni cu mai multe detalii într-o conferinţă de presă, programată pentru ora locală 16.00. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Japonia nu va extinde aria de evacuare a populaţiei, pe fondul îngrijorărilor provocate de reactorul 3 Tokio, 20 mar /Agerpres/ - Agenţia pentru Securitate Nucleară japoneză a anunţat, duminică, că nu intenţionează să extindă aria de evacuare de 20 de kilometri din jurul centralei de la Fukushima, în timp ce a recunoscut că situaţia de la reactorul 3 provoacă în continuare îngrijorare, transmite Efe.
Prahova: Programul 'Lapte, corn şi măr', sistat în tot judeţul în urma zecilor de cazuri de toxiinfecţie alimentară Programul guvernamental 'Lapte, corn şi măr' a fost sistat în toate unităţile de învăţământ din judeţul Prahova, ca urmare a celor peste 60 de cazuri de toxiinfecţie alimentară înregistrate la elevi şi preşcolari, nouă copii fiind încă internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiul Ploieşti...
Urme de iod radioactiv, detectate în apa de la robinet din Tokyo şi din alte zone Tokyo, 19 mar /Agerpres/ - Urme de iod radioactiv au fost detectate în apa de la robinet din Tokyo şi din alte zone, a anunţat sâmbătă guvernul nipon, citat de Kyodo.
China somează Japonia să furnizeze imformaţii rapide cu privire la nivelul de radiaţie înregistrat Beijing, 17 mar /Agerpres/ - Guvernul chinez a somat Japonia să furnizeze informaţii prompte şi corecte cu privire la orice modificare înregistrată în ceea ce priveşte scurgerile de radiaţii de la centrala de la Fukushima, afectată de cutremurul şi de tsunamiul produse vineri, transmite joi Reuters.
Seism în Japonia: GSK suspendă activitatea unei uzine pentru câteva zile Tokio, 11 mar /Agerpres/ - Grupul farmaceutic britanic GloaxoSmithKline (GSK) a anunţat vineri că va suspenda timp de câteva zile producţia la o uzină situată în Japonia, ca urmare a unor pagube uşoare provocate de puternicul seism care a afectat arhipelagul, relatează AFP.
Frontul de aer radioactiv din Japonia va fi dus de vânt spre SUA, estimează experţii Washington, 17 mar /Agerpres/ - Organizaţia Tratatului pentru Interzicerea Totală a Experienţelor Nucleare (CTBT) estimează că frontul de aer radioactiv format în urma emanaţiilor de la reactoarele avariate de la centrala Fukushima-1 (nord-est), va traversa joi Oceanul Pacific şi va ajunge în Insulele...