Cele mai citite
 


Fukushima: Peste o mie de pacienţi au fost evacuaţi din zona de securitate
sâmbătă, 19 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tokio, 19 mar /Agerpres/ - Peste o mie de pacienţi spitalizaţi au fost evacuaţi sâmbătă de ambulanţe şi de vehicule ale armatei din zona de securitate situată pe o rază de 20-30 de km de centrala avariată de la Fukushima (nord-estul Japoniei), a anunţat Ministerul Sănătăţii.
'Operaţiunea trebuie realizată cu atenţie sporită deoarece unii pacienţi sunt foarte bolnavi. Aceasta va dura o zi sau două', a declarat Yasunori Wada, un oficial al ministerului, citat de AFP.
Guvernul a ordonat deja evacuarea a 200.000 de oameni care locuiesc pe o rază de 20 km în jurul centralei Fukushima, grav afectată de cutremurul cu magnitudinea de 9 grade şi de tsunamiul care a urmat, la data de 11 martie. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Eveniment de prezentare a Programului Mama şi Copilul, derulat de Ministerul Sănătăţii Constanţa, 18 mar /Agerpres / - Consiliul Judeţean Constanţa a găzduit vineri, în Sala Remus Opreanu, colocviul de lansare pe plan naţional a Programului Mama şi Copilul, în prezenţa lui Iulian Francisc Chiriac, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Botoşani: Şoferul unei ambulanţe a murit, după ce salvarea a fost lovită de un camion Botoşani, 19 mar /Agerpres/- Şoferul unei ambulanţe a murit, iar o asistentă a fost rănită, joi seară, în urma unui accident de circulaţie care a avut loc în municipiul Botoşani.
Ministerul Sănătăţii va aloca în acest an 235 milioane de lei pentru continuarea programelor demarate în 2014 Bucureşti, 31 mar /Agerpres / - Ministerul Sănătăţii va aloca în acest an 235 milioane de lei pentru continuarea programelor demarate în 2014 şi destinate rezolvării marilor urgenţe din sectorul intraspitalicesc.
Dr. Raed Arafat promite că în acest an SMURD se va extinde în toate judeţele ţării Târgu Mureş, 5 mar /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că în acest an Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) se va extinde în toate judeţele ţării.
Bihor: Doar 6,12% din femei au beneficiat de programul naţional de depistare precoce a cancerului de col uterin Oradea, 2 mar /Agerpres/- Procentul femeilor bihorence care şi-au efectuat, în ultimii trei ani, testul de depistare precoce a cancerului de col uterin prin programul naţional finanţat de Ministerul Sănătăţii este de doar 6 %, a anunţat Daniela Rahotă, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică...
Medicul şef al CNAS: Este greu să gestionezi bani puţini când nevoile sunt mari Bucureşti, 11 mar /Agerpres/ - Medicul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Marius Filip, a declarat, vineri, în deschiderea Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi, că din punct de vedere financiar este greu să gestionezi banii puţini care se strâng când nevoile sunt foarte...