Cele mai citite
 


Urme de iod radioactiv, detectate în apa de la robinet din Tokyo şi din alte zone
sâmbătă, 19 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tokyo, 19 mar /Agerpres/ - Urme de iod radioactiv au fost detectate în apa de la robinet din Tokyo şi din alte zone, a anunţat sâmbătă guvernul nipon, citat de Kyodo.
Niveluri de radioactivitate anormală au fost semnalate tot sâmbătă în laptele şi spanacul produse în apropierea centralei nucleare de la Fukushima, iar mai multe ţări controlează deja produsele alimentare provenite din Japonia, aminteşte AFP.
În apa de robinet de la Tokyo şi din împrejurimi a mai fost descoperit şi cesiu.
Aceste niveluri de contaminare nu sunt periculoase pentru sănătate, a asigurat purtătorul de cuvânt al guvernului, Yukio Edano, care a invitat populaţia la calm. 'Chiar dacă o persoană ar bea lapte contaminat timp de un an, doza de radiaţii pe care ar primi-o ar fi echivalentă celei ermise de un scaner de radiografii dintr-un spital', a spus Edano.
Persoanele expuse la iod radioactiv au un risc crescut de a suferi de tiroidită autoimună şi de tumori tiroidiene. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Concentraţii nesemnificative de iod radioactiv au ajuns în România, în apa de ploaie şi laptele de oaie (studiu) Concentraţii minore de iod radioactiv provenit din Japonia au ajuns în România, substanţa găsindu-se în apa de ploaie şi laptele de oaie, relevă un studiu realizat de o echipă de cercetători români în cadrul Laboratorului de Cercetări din mina Slănic Prahova.
Japonia nu va extinde aria de evacuare a populaţiei, pe fondul îngrijorărilor provocate de reactorul 3 Tokio, 20 mar /Agerpres/ - Agenţia pentru Securitate Nucleară japoneză a anunţat, duminică, că nu intenţionează să extindă aria de evacuare de 20 de kilometri din jurul centralei de la Fukushima, în timp ce a recunoscut că situaţia de la reactorul 3 provoacă în continuare îngrijorare, transmite Efe.
Urme 'minuscule' de iod radioactiv descoperite în lapte provenind din nord-vestul SUA Autorităţile federale americane au detectat urme 'minuscule' de iod radioactiv 131 în eşantioane de lapte provenind din nord-vestul SUA, au informat surse oficiale, relatează AFP.
Despre buna folosire a pastilelor de iod Paris, 18 mar /Agerpres/ - Spre deosebire de Statele Unite, unde farmaciile de pe coasta de vest şi-au epuizat stocurile de iod stabil, un asemenea demers este complet inutil în Franţa, după cum estimează autorităţile sanitar-medicale, scrie Le Figaro în ediţia de joi.
ANM: Concentraţiile de iod radioactiv sunt prezente în cantităţi nesemnificative în apa de ploaie Măsurătorile efectuate până la ora actuală de specialişti au arătat faptul că în apa de ploaie căzută în ultimele zile nu au fost semnalate depăşiri ale concentraţiilor maxim admise de radioactivitate, deşi s-a semnalat prezenţa unor urme de iod radioactiv (I 131), a precizat, marţi, pentru AGERPRES...
Ministrul Mediului reiterează că nu există pericol de radiaţii în România Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a reafirmat, joi, la Vaslui, că în România nu există, la această dată, niciun pericol de radiaţii ca urmare a exploziilor de la centrala nucleară de la Fukushima.