Cele mai citite
 


Marea Britanie ar putea avea zilnic 100.000 cazuri noi de gripă porcină
joi, 2 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Londra, 2 iul /Agerpres/ - Marea Britanie ar putea fi afectată de 100.000 cazuri noi de gripă porcină A (H1N1) zilnic până la sfârşitul lunii august, a avertizat joi ministrul sănătăţii Andy Burnham, într-o declaraţie în Camera Comunelor /camera inferioară a parlamentului de la Londra/, informează AFP şi AP.

Numărul cazurilor se dublează în fiecare săptămână, iar dacă această tendinţă se menţine, am putea asista la peste 100.000 cazuri pe zi până la sfârşitul lunii august, dar insist că aceasta nu este decât o proiecţie", a declarat responsabilul.

Potrivit acestuia, în Marea Britanie, una din ţările cele mai afectate de pandemia de gripă porcină, numărul persoanelor infectate cu virusul (A H1N1) a ajuns la 7.447.

Ministrul a mai anunţat că antiviralul Tamiflu va fi folosit doar la tratarea pacienţilor cu simptome ale gripei porcine. Până acum, Tamiflu era administrat şi persoanelor depistate cu virusul gripal şi celor venite în contact cu acestea. AGERPRES/(Irina Cristea)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marea Britanie: vaccinarea în masă împotriva gripei porcine este extrem de riscantă /The Times/ Londra, 22 iul /Agerpres/ - Marea Britanie se pregăteşte pentru un program de vaccinare în masă, care, deşi dispune de suficient vaccin pentru întreaga populaţie, începând cu staff-ul medical, se va dovedi o „nebunie” dat fiind că vaccinul împotriva gripei porcine nu a fost încă suficient...
OMS îşi menţine recomandarea privind antiviralele împotriva virusului gripei porcine Geneva, 1 iul /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ îşi menţine recomandarea pentru antiviralele utilizate împotriva virusului A (H1N1), apreciind că primul caz de rezistenţă la Tamiflu, observat în Danemarca, este unul izolat, transmite AFP.
Primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania (spital) Un spital din Essen a anunţat joi primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania: este vorba de o femeie de 36 de ani care a decedat la sfârşitul lunii septembrie - informează AFP.
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.
MS: În ultima săptămână au fost confirmate 6 cazuri de gripă cu A/H1N1 Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, că în săptămâna 21 - 27 septembrie au fost confirmate 6 cazuri de gripă cu tulpina nouă A/H1N1, totalul la nivel naţional al cazurilor ajungând la 339.
Cambodgia: primul deces de gripă H1N1 (premier) O femeie de 40 de ani a decedat duminică, la Phnom Penh, fiind primul caz mortal provocat de gripa H1N1 în Cambodgia, a anunţat luni premierul Hun Sen, citat de AFP şi Xinhua.