Cele mai citite
 


Japonia nu va extinde aria de evacuare a populaţiei, pe fondul îngrijorărilor provocate de reactorul 3
duminică, 20 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tokio, 20 mar /Agerpres/ - Agenţia pentru Securitate Nucleară japoneză a anunţat, duminică, că nu intenţionează să extindă aria de evacuare de 20 de kilometri din jurul centralei de la Fukushima, în timp ce a recunoscut că situaţia de la reactorul 3 provoacă în continuare îngrijorare, transmite Efe.
Autorităţile nucleare din Japonia au indicat că nu vor mări aria de evacuare stabilită încă de sâmbăta trecută, 12 martie, în ciuda faptului că au fost depistate niveluri înalte de radioactivitate în lapte, în zone aflate în afara perimetrului menţionat.

Ministerul Sănătăţii a detectat faptul că laptele din localitatea Kawamata, din provincia Fukushima, a depăşit în ultimele două zile limitele permise de iod radioactiv, cu toate că aşezarea se află la 45 de kilometri de centrală, respectiv în afara zonei de evacuare, dar şi a razei de 30 de kilometri în care măsurile de precauţie trebuie să fie cât mai mari.

De asemenea, agenţia locală de presă Kyodo a informat că au fost descoperite urme de iod radioactiv şi în zone mai îndepărtate, cum ar fi Tokio şi împrejurimile acestuia, adică la circa 250 de kilometri sud de centrala de la Fukushima, cu toate că nivelurile detectate nu reprezintă un risc pentru sănătate, potrivit guvernului. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Urme de iod radioactiv, detectate în apa de la robinet din Tokyo şi din alte zone Tokyo, 19 mar /Agerpres/ - Urme de iod radioactiv au fost detectate în apa de la robinet din Tokyo şi din alte zone, a anunţat sâmbătă guvernul nipon, citat de Kyodo.
Concentraţii nesemnificative de iod radioactiv au ajuns în România, în apa de ploaie şi laptele de oaie (studiu) Concentraţii minore de iod radioactiv provenit din Japonia au ajuns în România, substanţa găsindu-se în apa de ploaie şi laptele de oaie, relevă un studiu realizat de o echipă de cercetători români în cadrul Laboratorului de Cercetări din mina Slănic Prahova.
Japonia: Niveluri anormale de radioactivitate la spanac şi lapte Tokyo, 19 mar /Agerpres/ - La mai multe produse agricole din apropierea centralei nucleare Fukushima Daiichi, printre care lapte şi spanac, s-au detectat niveluri de radiaţie ridicate, a declarat sâmbătă viceministrul nipon al sănătăţii, Kohei Otsuka, citat de AFP.
Despre buna folosire a pastilelor de iod Paris, 18 mar /Agerpres/ - Spre deosebire de Statele Unite, unde farmaciile de pe coasta de vest şi-au epuizat stocurile de iod stabil, un asemenea demers este complet inutil în Franţa, după cum estimează autorităţile sanitar-medicale, scrie Le Figaro în ediţia de joi.
Urme 'minuscule' de iod radioactiv descoperite în lapte provenind din nord-vestul SUA Autorităţile federale americane au detectat urme 'minuscule' de iod radioactiv 131 în eşantioane de lapte provenind din nord-vestul SUA, au informat surse oficiale, relatează AFP.
Prahova: Firma care produce laptele distribuit în şcoli, amendată cu 40.000 de lei Firma care produce laptele distribuit în şcolile din judeţul Prahova prin programul guvernamental 'Lapte, corn şi măr' a fost amendată cu suma de 40.000 de lei, după ce analizele au confirmat prezenţa stafilococului auriu în probele de lapte prelevate în urma înregistrării a 63 de cazuri de toxiinfecţie...