Cele mai citite
 


Farmaciştii, avertizaţi cu privire la eliberarea iodurii de potasiu
miercuri, 23 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Preşedintele Colegiului Farmaciştilor Suceava, Doiniţa Cocriş, a avertizat, marţi, farmaciile din judeţ cu privire la eliberarea comprimatelor de iod, având în vedere că administrarea acestora fără recomandare clară a unui medic specialist pot fi foarte periculoase pentru sănătate.

Cocriş a declarat, pentru AGERPRES, că medicamentul care conţine iodura de potasiu şi care poate fi găsit în majoritatea farmaciilor se numeşte "Jodid" şi se eliberează numai pe bază de reţetă de la medicul de familie sau medicul specialist.
Tot mai mulţi suceveni, majoritatea care nu au uitat accidentul nuclear de la Cernobâl din 1986, s-au arătat îngrijoraţi de evenimentele actuale din Japonia şi s-au adresat farmaciilor pentru a-şi procura iodură de potasiu.
Potrivit preşedintelui Colegiului Farmaciştilor Suceava, consumul de iodură de potasiu de către persoane care nu au recomandare medicală pentru o astfel de terapie incumbă riscuri majore şi poate favoriza sau declanşa chiar un cancer tiroidian.
Totodată, directorul Agenţiei de Protecţia Mediului Suceava, Iluţă Cocriş, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că în judeţ se fac în permanenţă măsurători pentru a se cunoaşte gradul de contaminare a aerului cu iod radioactiv şi până în prezent nu s-au înregistrat valori peste limită, care să producă îngrijorare. AGERPRES/(A-Silvia Marcu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof. dr. C. Dumitrache: România nu este afectată de radiaţiile din Japonia; iodura de potasiu nu trebuie luată România nu poate fi afectată de norul radioactiv din Japonia, distanţa faţă de ţara noastră fiind foarte mare, a declarat prof. dr. Constantin Dumitrache, şef de clinică la Institutul Parhon. În context, acesta a precizat că excesul de iod poate avea efecte nedorite pentru organism.
Comprimate de iod pentru locuitorii de pe raza centralelor nucleare din Franţa în 2016 O nouă campanie de distribuire preventivă de comprimate de iod pentru populaţia care locuieşte în apropierea unei centrale nucleare va fi lansată în luna ianuarie în Franţa, a anunţat autoritatea pentru securitate nucleară (Autorité de sureté nucléaire, ASN) citată de agenţia France Presse.
Despre buna folosire a pastilelor de iod Paris, 18 mar /Agerpres/ - Spre deosebire de Statele Unite, unde farmaciile de pe coasta de vest şi-au epuizat stocurile de iod stabil, un asemenea demers este complet inutil în Franţa, după cum estimează autorităţile sanitar-medicale, scrie Le Figaro în ediţia de joi.
Urme de iod radioactiv, detectate în apa de la robinet din Tokyo şi din alte zone Tokyo, 19 mar /Agerpres/ - Urme de iod radioactiv au fost detectate în apa de la robinet din Tokyo şi din alte zone, a anunţat sâmbătă guvernul nipon, citat de Kyodo.
Japonia: Urme de iod radioactive, în glanda tiroidă a copiilor de la Fukushima Urme de elemente radioactive au fost detectate în glanda tiroidă a 45% din copiii din Fukushima şi împrejurimile centralei nucleare, grav avariată de cutremurul şi tsunami de la 11 martie, au anunţat joi surse oficiale locale, citate de AFP.
Efectele dezastrului de la Cernobâl asupra sănătăţii continuă să se facă simţite Copiii şi tinerii care au consumat lapte şi produse lactate contaminate în perioada imediat următoare exploziei de la Cernobâl pot fi predispuşi la cancer tiroidian la bătrâneţe, relevă un studiu publicat de Institutul Naţional american de Oncologie, relatează NY Times.