Cele mai citite
 


Şase cazuri de gripă A(H1N1) confirmate în nordul Ciprului
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Nicosia, 1 iul /Agerpres/ - Şase cazuri de gripă A(H1N1) au fost înregistrate în Republica Turcă a Ciprului de Nord /RTCN/, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii din entitatea ce nu este recunoscută internaţional, potrivit AFP.

Cei şase bolnavi sunt în momentul de faţă trataţi într-o clinică din regiunea nordică a Nicosiei, după ce o serie de teste efectuate în Turcia au confirmat infestarea cu virusul A(H1N1), se subliniază în comunicatul Ministerului.

Printre bolnavi se numără şi o infirmieră a clinicii în care au fost internate persoanele bolnave.

Un caz de gripă a fost identificat la finalul lunii mai şi în regiunea sudică /partea greacă, recunoscută pe plan internaţional/ a Ciprului, fiind vorba despre o femeie în vârstă de 39 de ani sosită din Statele Unite ale Americii.

Pandemia de gripă A(H1N1) continuă să se răspândească în lume, afectând aproape 71.000 de persoane, în peste o sută de ţări, potrivit Organizaţiei Mondiale pentru Sănătate /OMS/, care a declarat luni că numărul total al deceselor provocate de virus s-a ridicat la 311. AGERPRES/ (Ioana Văcărescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi cazuri confirmate de infectare cu virusul A/H1N1 Bucureşti, 25 iul /Agerpres/ - Un număr de 18 persoane, respectiv 17 studenţi şi un profesor, a fost confirmat, sâmbătă, de Institutul Naţional Cantacuzino, cu virusul gripal A/H1N1, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis AGERPRES.
Zece cazuri noi de infectare cu virus A/H1N1 Bucureşti, 21 iul /Agerpres/ - Alte 10 cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/ H1N1 au fost înregistrate de Reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile.
Australia a început testele clinice pentru un vaccin împotriva gripei porcine Canberra, 22 iul /Agerpres/ - Australia, una dintre ţările cele mai afectate de gripă porcină din zona Asia-Pacific, a început miercuri testele clinice pentru definitivarea unui vaccin împotriva gripei porcine, au anunţat surse guvernamentale, citate de AFP.
Canada: primul caz de gripă porcină rezistent la Tamiflu Ottawa, 22 iul /Agerpres/ - Canada a înregistrat primul caz în care virusul gripei porcine este rezistent la Tamiflu, informează miercuri Associated Press.
Gripa porcină: peste 700 de morţi în întreaga lume Geneva, 21 iul /Agerpres/ - Virusul gripei porcine, apărut la sfârşitul lunii martie, a ucis deja peste 700 de persoane de pe tot globul, a indicat marţi purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Aphaluck Bhatiaseve, informează AFP
Marea Britanie: vaccinarea în masă împotriva gripei porcine este extrem de riscantă /The Times/ Londra, 22 iul /Agerpres/ - Marea Britanie se pregăteşte pentru un program de vaccinare în masă, care, deşi dispune de suficient vaccin pentru întreaga populaţie, începând cu staff-ul medical, se va dovedi o „nebunie” dat fiind că vaccinul împotriva gripei porcine nu a fost încă suficient...