Cele mai citite
 


Sorin Oprescu: Bugetul municipalităţii va fi refăcut
miercuri, 23 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat marţi că bugetul municipalităţii o să fie revotat, pentru că este nefuncţional, urmând să aibă o întâlnire pe această temă cu consilierii generali chiar în cursul zilei.

"Bugetul o să fie refăcut complet, pentru că acesta este nefuncţional. Noi am prezentat amendamentele consilierilor generali, au fost introduse în buget şi respinse de către Ministerul de Finanţe. Am citit scrisoarea prefectului, astăzi după-amiază o să-i răspundem, după ce mă văd şi cu liderii de grup, în aşa fel încât să stabilim foarte clar ceea ce e de stabilit - un buget nou pentru Capitală, pentru că pierdem timpul şi suferă bucureşteni", a afirmat Oprescu.


El a susţinut că sunt bani atât pentru subvenţionarea căldurii, cât şi pentru celelalte proiecte pe care municipalitatea le are în derulare.
"De exemplu, la căldură. Dânşii (n.r. - consilierii generali) au susţinut că la căldură nu va exista niciun fel de subvenţie. Este ordinul ministrului de Interne, care vorbeşte foarte clar de faptul că subvenţia la căldură, anul acesta, este de 320 milioane de lei, iar din această sumă am primit deja 24 de milioane lei", a spus edilul-şef.


Primarul general a menţionat că şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti ar trebuie să aibă loc cât mai curând.
"Acum, nu rămâne decât să facem o serie de rafistolări, să acoperim zonele de dezinsecţie-dezinfecţie, cele privind iluminatul public, să acoperim investiţiile care sunt derulare şi putem să-l prezentăm", a arătat Oprescu.


Potrivit unui comunicat remis de Prefectura Bucureşti, bugetul municipalităţii pentru anul 2011 a fost restituit Primăriei Capitalei marţi de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti - Trezorerie, în vederea soluţionării mai multor probleme identificate în cuprinsul acestuia.
În comunicat se precizează că municipalitatea trebuie să corecteze mai multe erori materiale comise precum: depunerea anexei la buget referitoare la aprobarea numărului de posturi şi a fondului de salarii pentru anul 2011 pentru fiecare instituţie publică subordonată Primăriei Municipiului Bucureşti, corelarea veniturilor şi cheltuielilor bugetului local ca urmare a introducerii de amendamente la aprobarea bugetului local pe 2011, depunerea situaţiei sumelor decontate de casele de asigurări de sănătate pentru serviciile medicale furnizate şi sumele alocate din bugetul Ministerului Sănătăţii cu această destinaţie, retransmiterea situaţiei privind gradul de realizare a veniturilor proprii pe anii 2009 şi 2010.


Reprezentanţii Direcţiei de Finanţe Bucureşti au solicitat municipalităţii să dispună măsurile necesare în vederea retransmiterii de urgenţă a bugetului local pe 2011 cu respectarea prevederilor legale.


"Gravele erori din cuprinsul bugetului, semnalate de Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti, se regăsesc şi în analiza făcută de specialiştii în finanţe din cadrul ANAF. Nu se poate înregistra şi utiliza un buget care, după cum precizează şi cei de la Direcţia de Finanţe Bucureşti, nu are corelate sumele reprezentând veniturile şi cheltuielile cu amendamentele introduse şi votate de către consilierii generali. Bugetul trebuie de urgenţă corectat punctual acolo unde sunt sesizate neconcordanţe între ceea ce s-a votat şi ceea ce a fost scris de către aparatul de specialitate al primarului. Consiliul General al Municipiului Bucureşti este singura instituţie abilitată pe lege să voteze bugetul Capitalei", a declarat prefectul Mihai Cristian Atănăsoaei, citat în comunicat. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sorin Oprescu: Se va crea un sistem complementar de asistenţă medicală de urgenţă în Bucureşti Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, au convenit, joi, în privinţa înfiinţării unui serviciu de ambulanţă complementar celui public, care ar avea drept scop o mai bună acoperire a întregului teritoriu al Bucureştiului şi, implicit...
Sorin Oprescu ar putea lucra la Spitalul Universitar de Urgenţă (surse) Sorin Oprescu ar putea lucra la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au declarat luni pentru AGERPRES surse medicale.
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
Premierul Victor Ponta şi primarul general, Sorin Oprescu, au participat la începerea lucrărilor la Spitalul de Copii Gomoiu Premierul Victor Ponta a participat vineri, alături de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la deschiderea lucrărilor privind extinderea, modernizarea şi echiparea Spitalului Clinic de Copii "Doctor Victor Gomoiu", primul spital de urgenţă universitar pentru copii construit în ultimii 30 de...
Sorin Oprescu: Sistemul de urgenţă rămâne al statului Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a declarat joi seară într-o emisiune televizată că a citit atent proiectul Legii sănătăţii şi potrivit acestuia sistemul de urgenţă rămâne al statului însă trebuie precizate unele aspecte.
Viceprimarul Mircea Raicu: Primăria Capitalei riscă să rămână în incapacitate de plată Primăria Capitalei riscă să rămână în incapacitate de plată dacă primarul general, Sorin Oprescu, nu va corecta bugetul municipalităţii, aşa cum a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, pe 28 februarie, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Capitalei Mircea...