Cele mai citite
 


Radioactivitate sporită în apele mării: autorităţile intensifică măsurile de control la peşte şi fructele de mare
miercuri, 23 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Autorităţile japoneze au cerut marţi intensificarea activităţii de control a peştelui şi fructelor de mare, după ce s-a constatat un nivel anormal de ridicat de substanţe radioactive detectate în apele mării, în apropierea centralei nucleare de la Fukushima, informează AFP.
 

Marţi, Ministerul Sănătăţii nipon le-a solicitat în special prefecturilor Chiba şi Ibaraki, situate la est de Tokyo, să ia măsuri sporite de control, în special la peşte şi fructele de mare pescuite de-a lungul coastelor din nord-estul Japoniei.

De obicei, Biroul de sănătate publică analizează eşantioane prelevate de la o mare cantitate de peşte şi fructe de mare.

Agenţia de pescuit a indicat însă că pescarii nu şi-au reluat activitatea, din cauza avarierii infrastructurii locale de tsunami care a urmat cutremurului de 9 grade, produs la 11 martie, în largul coastelor nord-estice ale Japoniei.

"În momentul reluării activităţii, le vom cere autorităţilor să efectueze teste de radioactivitate, pentru a garanta siguranţa produselor" marine, menţionează un comunicat al respectivei agenţii.

Nivelul de iod 131 şi de cesiu 134 erau de 126,7 ori şi respectiv 24,8 ori mai ridicate decât normele stabilite de autorităţile nipone, anunţase anterior Tokyo Electric Power /TEPCO/, operatorul centralei nucleare Fukushima, grav afectată de recenta catastrofă naturală.

De asemenea, nivelul de cesiu 137 era de 16,5 ori mai ridicat decât media normală, iar cel al cobaltului 58 era inferior normelor, a declarat un responsabil al TEPCO.

Substanţe radioactive au fost detectate în eşantioanele de apă de mare prelevate luni la aproximativ o sută de metri de reactorul numărul 1 al centralei Fukushima.AGERPRES/(Florence Bedreagă)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Românii plănuiesc să cumpere mai multe fructe, legume, apă, seminţe, iaurt şi peşte în următoarele 6 luni(studiu) Românii plănuiesc să cumpere în următoarele şase luni mai multe fructe, legume, apă, seminţe, iaurt şi produse din peşte, semnificativ mai mult decât media europeană, şi au încredere în produsele naturale, pe care le consideră mai scumpe, potrivit unui studiu referitor la alimentaţia sănătoasă.
Fructe, legume şi peşte pentru prevenirea cancerului de colon (studiu) Obiceiurile alimentare joacă un rol cheie în prevenirea cancerului de colon, carnea roşie trebuind să lipsească pe cât posibil din alimentaţie. Acest lucru nu înseamnă că este exclusă carnea, însă trebuie limitat pe cât posibil consumul ei, în cadrul unui regim alimentar echilibrat.
Covasna: Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru reţeaua de apă, canalizare şi hidranţi a Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit un milion de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, a hidranţilor pentru stingerea incendiilor şi instalaţiei de epurare a apelor uzate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul...
Piaţa românească de fructe de mare creşte cu 5%, iar creveţii sunt lideri în preferinţele de consum Piaţa românească de fructe de mare, condusă detaşat de vânzările de creveţi - cu o cotă de 30,9%, este estimată să crească cu 5% în anul 2016, pe fondul creşterii puterii de cumpărare, potrivit unui studiu Romfood Trading, unul dintre principalii jucători de pe piaţa importatorilor şi distribuitorilor...
Prea multă apă poate dăuna organismului, susţin nutriţioniştii ruşi În timp ce medicii îndeamnă la consumul a circa doi litri de apă pe zi, nutriţioniştii ruşi avertizează că apa consumată în exces poate duce la carenţe de iod în organism, relatează portalul informaţional RBC.
Consumul de peşte gras creşte şansele de supravieţuire a bolnavilor diagnosticaţi cu cancer intestinal (studiu) Persoanele cu cancer de intestin îşi pot creşte şansele de supravieţuire consumând o cantitate semnificativă de acizi graşi omega 3 care se găsesc în peştele gras, cum ar fi tonul şi somonul, susţine un studiu publicat miercuri în revista britanică 'Gut' specializată în gastroenterologie şi hepatologie...