Cele mai citite
 


Poliţia Română vrea să investească în două laboratoare de genetică
miercuri, 23 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Poliţia Română intenţionează să dezvolte încă două laboratoare de genetică în următorii cinci ani, a afirmat Gabriel Ţîru, directorul Institutului de Criminalistică al Poliţiei Române, marţi, cu prilejul unei vizite efectuate de elevi, olimpici naţionali la fizică şi chimie.

"Poliţia Română are în intenţie ca în următorii cinci ani de zile să dezvolte încă două laboratoare de genetică în ţară, aceasta pentru fluidizarea circuitului probelor, având în vedere că laboratorul de aici nu face singur faţă la tot ce înseamnă Poliţia Română", a declarat Gabriel Ţîru.
În opinia sa, dacă ar mai exista încă două laboratoare de genetică în ţară în afara celui de la Institutul de Criminalistică al Poliţiei Române s-ar putea scurta timpul necesar prelucrării, transportului şi transferului de probe.


Gabriel Ţîru a precizat că un laborator de genetică judiciară costă aproximativ 2 milioane de euro şi că nicio ţară nu-şi permite să facă laboratoare de chimie sau de genetică în fiecare oraş sau în fiecare inspectorat judeţean de poliţie.
15 elevi, premianţi la Olimpiadele Naţionale de Fizică şi Chimie - ediţia 2010, au vizitat, marţi, laboratoarele Institutului de Criminalistică al Poliţiei Române.AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Poliţia Română spune că infracţionalitatea în Sectorul 1 al Capitalei a scăzut, în replică la declaraţiile primarului Chiliman Poliţia Română susţine, într-o replică la declaraţiile primarului Andrei Chiliman, că infracţionalitatea din Sectorul 1 Bucureşti a scăzut, în nouă luni ale anului 2010, cu 131 de fapte.
Activitatea instituţiilor privind accidentul aviatic, analizată miercuri de Guvern; un supravieţuitor spune că îi datorează viaţa pilotului Activitatea fiecărei instituţii implicate în cazul accidentul aviatic de luni din munţii Apuseni, în care pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion au murit, va fi analizată în şedinţa de miercuri a Guvernului, până atunci fiind aşteptate rapoarte complete privind măsurile şi acţiunile derulate în...
DGPMB despre bărbatul care a agresat cadrele medicale de la Elias: Nu face parte din Poliţia Română Bărbatul internat într-un spital din Sectorul 1 al Capitalei, care a refuzat tratamentul şi a avut un comportament agresiv faţă de două cadre medicale, nu face parte din Poliţia Română, se precizează într-un comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.
Olimpici naţionali la fizică şi chimie au vizitat Institutul de Criminalistică al Poliţiei Române Un număr de 15 elevi, premianţi la Olimpiadele Naţionale de Fizică şi Chimie - ediţia 2010, au vizitat, marţi, laboratoarele Institutului de Criminalistică al Poliţiei Române. Totodată, directorul institutului, Gabriel Ţîru, le-a prezentat elevilor urme sau diverse obiecte care au fost transmise la...
Percheziţii la clinica Eurosanity din Capitală; medicii, acuzaţi că eliberau reţete false pe care apoi le decontau Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din Poliţia Română efectuează, joi, percheziţii la clinica Eurosanity din Capitală unde 11 medici sunt suspectaţi că eliberau reţete medicale false pe care apoi le decontau la Casa de Asigurări de Sănătate, prejudiciul fiind de aproximativ 200.000 de euro...
Premiul Nobel pentru Chimie urmează să fie anunţat miercuri Descoperirea de patru noi elemente, inventarea bateriei reîncărcabile sau ingineria genetică se numără printre domeniile de cercetare favorite la premiul Nobel pentru Chimie care se decernează miercuri, relatează AFP.