Cele mai citite
 


Olimpici naţionali la fizică şi chimie au vizitat Institutul de Criminalistică al Poliţiei Române
miercuri, 23 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Un număr de 15 elevi, premianţi la Olimpiadele Naţionale de Fizică şi Chimie - ediţia 2010, au vizitat, marţi, laboratoarele Institutului de Criminalistică al Poliţiei Române.
Totodată, directorul institutului, Gabriel Ţîru, le-a prezentat elevilor urme sau diverse obiecte care au fost transmise la Institutul de Criminalistică în vederea analizei, precum ţigări cu mercur şi un pantof al unei fetiţe decedate.

"Le-am prezentat cazuri din viaţa de zi cu zi din două considerente: în primul rând că nici nu avem altele, nu avem unele fabricate, iar pe de altă parte cazurile reale sunt cele mai elocvente din punctul meu de vedere şi sunt cele din care într-adevăr şi putem învăţa şi până la urmă sunt cele cu care ne putem confrunta în viaţa de zi cu zi", a declarat Gabriel Ţîru.


În opinia sa, principalul lucru pe care l-au văzut olimpicii a fost acela că în Poliţia Română există capacităţi tehnice şi capabilităţi de examinare în laborator similare cu ceea ce îşi imaginează pe baza a ceea ce pot avea acces prin intermediul filmelor la televizor.
"Ar putea să existe percepţia la nivelul lor că numai în SUA sau numai în Marea Britanie sau numai în zonele în care se produc astfel de filme există şi astfel de tehnici şi aş vrea să ştie că Poliţia Română foloseşte tehnologie modernă, că există în România tehnologie modernă şi că probaţiunea în România se face pe baze ştiinţifice şi în laboratoare acreditate", a spus directorul Institutului de Criminalistică al Poliţiei Române.


El este de părere că în primul rând olimpicii trebuie convinşi să nu plece din ţară.
"Din punctul lor de vedere, trebuie să facă un singur lucru (pentru a lucra la Institutul de Criminalistică - n.r.): să se pregătească foarte bine şi să-şi menţină competenţa profesională, pentru că toate celelalte etape care urmează din punctul de vedere al unei viitoare angajări sunt dictate de nevoile Poliţiei Române de a-şi dezvolta anumite laboratoare sau anumite domenii sau tehnologii de investigare a infracţiunilor", a adăugat Gabriel Ţîru. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
SUA: Majorarea vârstei de la 18 la 21 de ani pentru cumpărarea de ţigări ar trebui să reducă tabagismul (raport) Majorarea vârstei legale în SUA, de la 18 la 21 de ani, pentru cumpărarea de ţigări ar putea să-i descurajeze pe adolescenţi să înceapă să fumeze, sau cel puţin să întârzie iniţierea tabagismului şi să salveze multe vieţi, potrivit unui raport al Institutului de Medicină publicat joi, relatează AFP.
Marea Britanie a adoptat ambalajul neutru pentru pachetele de ţigări Parlamentul britanic a aprobat luni introducerea de anul viitor a unui ambalaj neutru pentru ţigări, în ciuda opoziţiei producătorilor din această industrie. Marea Britanie a devenit astfel a doua ţară europeană, după Irlanda, care adoptă o astfel de legislaţie, informează AFP.
UPDATE NOBEL 2016: Jean-Pierre Sauvage, Fraser Stoddart şi Bernard Feringa împart Nobelul pentru Chimie Trei oameni de ştiinţă, Jean-Pierre Sauvage, de la Universitatea din Strasbourg (Franţa), Sir J. Fraser Stoddart de la Northwestern University (SUA) şi Bernard L. Feringa de la Universitatea din Groningen (Olanda) îşi vor împărţi în mod egal Premiul Nobel pentru Chimie, ce a fost atribuit miercuri, "pentru...
SUA: 20 ani de la moartea biochimistului Christian Anfinsen, laureat al Premiului Nobel Biochimistul Christian B. Anfinsen, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie în anul 1972, pentru activitatea de analiză a ribonucleozei, s-a născut la 26 martie 1916, în Monesen, statul american Pennsylvania. A studiat la "Swarthmore College", devenind, în anul 1937, licenţiat în litere; a studiat apoi...
UPDATE 1 Tomas Lindahl, Paul Modrich şi Aziz Sancar au câştigat Premiul Nobel pentru Chimie Tomas Lindahl, Paul Modrich şi Aziz Sancar au câştigat miercuri Premiul Nobel pentru Chimie 2015 pentru studii privind mecanismele de reparare a ADN-ului.