Cele mai citite
 


Molnar Geza: Infecţiile nosocomiale sunt subraportate
miercuri, 23 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

În România există o ''subraportare gravă a infecţiilor nosocomiale'', a declarat, marţi, prof. dr. Molnar Geza, cu prilejul lansării proiectului ''Formarea profesională în domeniul epidemiologiei şi promovarea utilizării noilor tehnologii pentru personalul din domeniul sănătăţii''.

''Există o lipsă de diagnostic în foarte multe situaţii, iar pacienţii care sunt internaţi constituie un pericol în ceea ce priveşte exodul în afara unităţilor medicale a infecţiilor nosocomicale", a spus profesorul Molnar Geza, consilierul ministrului sănătăţii.


El a subliniat că acestea sunt în strânsă legătură cu calitatea îngrijirilor medicale. În toate spitalele există infecţii nosocomiale, dar acestea trebuie să se păstreze într-o anumită limită.
Potrivit consilierul ministrului sănătăţii, în 2010 s-au raportat 8.370 de cazuri de infecţii nosocomiale, adică 0,17% din totalul persoanelor internate, care a fost de peste 4 milioane.
"Este evident că există o subraportare a acestor infecţii. În ţările din Uniunea Europeană procentul acestora este de 5-7% în medie, iar în unele situaţii - la serviciile de Terapie Intensivă - se ajunge chiar şi la 20%", a explicat prof. dr. Molnar Geza.


El a mai spus că infecţiile nosocomiale sunt de importanţă majoră atât pentru starea de sănătate a pacientului tratat, cât şi pentru evitarea "exportului" microorganismelor din spital, subliniind că nu pot fi eradicate, dar pot fi evitate ca morbiditate şi mortalitate iatrogenă. AGERPRES/(AS-Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Pacienţi infectaţi cu bacteria Klebsiella la Spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' Bârlad Mai multe cazuri de infecţii cu bacteria Klebsiella multirezistentă au fost raportate în ultimele săptămâni la nivelul Spitalului de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad. O parte dintre bolnavi ajung în Secţia de Terapie Intensivă având deja bacteria bacteria respectivă, însă este luată în calcul şi varianta...
Vaslui: Posibil focar de infecţii nosocomiale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a declanşat o anchetă epidemiologică după ce doi pacienţi internaţi în Secţia Chirurgie a unităţii medicale s-au îmbolnăvit, medicii suspectând existenţa unui focar de infecţii nosocomiale.
Dr. Cristian Niţescu:Într-o secţie de ATI a marelui ars există contaminare bacteriană şi, implicit, infecţie Directorul medical al Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că "întotdeauna" într-o secţie de terapie intensivă destinată marilor arşi există contaminare bacteriană şi, implicit, infecţii.
Dr. Roxana Şerban: În România, infecţiile nosocomiale sunt subraportate În România, numărul infecţiilor nosocomiale este subraportat, în condiţiile în care rata de incidenţă semnalată la nivel naţional este de 1%, iar la nivelul Uniunii Europene, valorile sunt cuprinse între 5-15%, a declarat, joi, dr. Roxana Şerban, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, în cadrul...
Corpul de control al premierului: Suspiciuni că Spitalul de Pediatrie Piteşti a raportat date neadevărate despre infecţiile nosocomiale Reprezentanţii Spitalului de Pediatrie Piteşti au consemnat în Registrul de infecţii nosocomiale, lunar, între 1 ianuarie 2015 - 16 februarie 2016, faptul că nu a fost identificată nicio infecţie nosocomială, fără a exista însă buletine de analiză în acest sens, existând astfel suspiciunea că înregistrările...
ECDC: Peste trei milioane de pacienţi contractează infecţii în spitalele din Europa în fiecare an În fiecare zi, circa 80.000 de pacienţi din Europa se luptă cu o infecţie pe care au contractat-o în spital, adesea atunci când se aflau la terapie intensivă, potrivit unui raport al Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), publicat joi, informează Reuters.