Cele mai citite
 


O olandeză a devenit mamă la 63 de ani, un record în ţara sa
miercuri, 23 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

O olandeză de 63 de ani a devenit luni cea mai vârstnică femeie din Olanda care dă naştere unui copil, după ce ea a adus pe lume o fetiţă prin cezariană, potrivit informaţiilor relatate de presă şi spital, transmite marţi canalul internaţional de televiziune France 24.

''Micuţa Meagan s-a născut pe 21 martie la ora locală 9,48 /8,48 GMT/ la Centrul medical Leeuwarden'', în nordul Olandei, a anunţat instituţia medicală într-un comunicat, precizând că fetiţa a venit pe lume prin cezariană.


''Meagan este fiica lui Tineke Geessink, o femeie de 63 de ani'', a afirmat spitalul, precizând că ''mama şi fetiţa se simt bine''.
''Îmi asum consecinţele'', ''dar visul meu de a avea un copil a fost foarte puternic'', a declarat mama, potrivit comunicatului.


Media olandeze au relatat că dna Geessink, care a mers în Italia pentru a beneficia de o donaţie de spermă, ar fi cea mai vârstnică femeie din Olanda care aduce pe lume un copil.
''La un moment dat, ceva îmi spunea 'Acum sau niciodată' şi m-am decis să fac tot ce se poate pentru a vedea dacă aceasta este încă posibil'', a povestit dna Geessink la radioul public olandez NOS.


În decembrie 2006, o spaniolă de 67 de ani a devenit cea mai vârstnică femeie din lume care a născut, aducând pe lume gemeni, prin cezariană, fiind primii săi copii.AGERPRES/(Angela Sârbu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Italia: La Milano s-a născut un copil care cântăreşte 6,3 kilograme Medicii de la clinica Mangiagalli din Milano, în regiunea Lombardia /nord/, au asistat joi la o naştere excepţională, aceea a unui copil care cântăreşte 6,3 kilograme, informează joi site-ul de ştiri TgCom24 -Mediaset.
Sibiu: Naştere de tripleţi la maternitatea SCJU, prima după 2013 O naştere de tripleţi a avut loc joi, în cadrul maternităţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, operaţia decurgând în condiţii bune.
Caz rar la Maternitatea Sibiu - primii gemeni născuţi în două localităţi diferite O sibiancă de etnie romă a născut la începutul acestei săptămâni, doi gemeni, un băiat şi o fată la un interval de câteva ore, dar şi la o distanţă de 60 de kilometri. Astfel, fetiţa a venit pe lume la Spitalul Orăşenesc din Agnita, iar băieţelul s-a născut după mai bine de o oră, în Maternitatea Spitalului...
Prima naştere în Europa a unui copil în urma unei grefe de ţesut ovarian între surori gemene O grefă de ţesut ovarian între surori gemene, realizată în premieră medicală în Europa, la Bruxelles, i-a permis unei franţuzoaice sterile să aducă pe lume un copil, au anunţat medicii francezi de la un spital din Paris, transmite AFP.
O femeie a refuzat să facă chimioterapie şi a murit la 23 de zile după naştere Ca să poată trăi, Stacie Crimm trebuia să facă chimioterapie, tratament care ar fi obligat-o să renunţe la sarcină. Însă americanca de 41 de ani a hotărât să se sacrifice pentru a da naştere singurului ei copil, scrie 7sur7.be.
Naşterea prin cezariană, preferată de mame Naşterea prin cezariană este preferată de mame, în detrimentul naşterii naturale, relevă un comunicat remis AGERPRES, miercuri, după Congresul Naţional de Obstetrică Ginecologie.