Cele mai citite
 


Spania ar putea produce lunar 6 milioane de doze de vaccin antigripal în 2012
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Madrid, 1 iul /Agerpres/ - Spania ar putea fabrica până la şase milioane de doze de vaccin antigripal pe lună în 2012, informează miercuri postul public de radio, după ce Ministerul spaniol al Sănătăţii, executivul local andaluz şi laboratoarele Rovi au semnat acordul pentru construirea, în Granada, a unei fabrici care va alimenta Spania, ţările africane şi latinoamericane.

Prima fabrică spaniolă pentru vaccinuri împotriva gripei sezoniere şi pandemice va aproviziona piaţa naţională şi a ţărilor din regiunile menţionate, devenind astfel a noua construcţie europeană de acest gen. Semnarea acordului, între părţile menţionate, pentru construirea fabricii coincide, după cum aminteşte postul public de radio, cu încheierea unui alt acord, cu două laboratoare, menit să garanteze aproivizionarea Spaniei cu dozele de vaccin necesare împotriva gripei A; care vor fi puse la dispoziţia autorităţilor sanitare locale din toamna acestui an, potrivit declaraţiilor ministrului spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez.

Noua fabrică va avea o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi, iar construcţia va presupune un buget de 20 de milioane de euro, cu crearea a aproximativ 250 de locuri de muncă. Producţia vaccinurilor se va face prin intermediul unei proteine asemănătoare virusului, o tehnologie de ultimă generaţie, care duce la cele mai bune rezultate şi elimină efectele secundare.

Potrivit ministrului Jimenez, proiectul corespunde şi apelului lansat recent de Minister industriei farmaceutice, în sensul sporirii investiţiilor, şi constituie o parte fundamentală din planurile pe termen mediu şi lung ale guvernului, în pregătirea combaterii pandemiei noii gripe.

Şeful executivului local andaluz, José Antonio Grinán, susţine că viitoarea fabrică va ajuta la promovarea modelului de ”dezvoltare durabilă socială” care va ajuta la depăşirea crizei. Acordul prevede ca executivul local andaluz să contribuie cu terenurile, construcţia clădirii şi achiziţionarea echipamentului - o investiţie totală de 12 milioane de euro.

La rândul lor, laboratoarele farmaceutice Rovi vor aduce 48 de milioane de euro, pentru a completa construcţia şi achiziţionarea echipamentelor, dar şi pentru cercetare şi efectuarea testelor clinice. AGERPRES/(Ruxandra Constantinescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Australia a început testele clinice pentru un vaccin împotriva gripei porcine Canberra, 22 iul /Agerpres/ - Australia, una dintre ţările cele mai afectate de gripă porcină din zona Asia-Pacific, a început miercuri testele clinice pentru definitivarea unui vaccin împotriva gripei porcine, au anunţat surse guvernamentale, citate de AFP.
Marea Britanie: vaccinarea în masă împotriva gripei porcine este extrem de riscantă /The Times/ Londra, 22 iul /Agerpres/ - Marea Britanie se pregăteşte pentru un program de vaccinare în masă, care, deşi dispune de suficient vaccin pentru întreaga populaţie, începând cu staff-ul medical, se va dovedi o „nebunie” dat fiind că vaccinul împotriva gripei porcine nu a fost încă suficient...
OMS acuză faptul că ţările bogate sunt avantajate în privinţa accesului la vaccinul pentru gripa porcină Geneva, 14 iul /Agerpres/ - Directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dr. Margaret Chan, a deplâns marţi faptul că accesul la vaccinul împotriva gripei porcine va fi rezervat în primul rând ţărilor celor mai dezvoltate în detrimentul locuitorilor din ţările sărace, relatează AFP.
Kenya anunţă primul caz confirmat de gripă porcină Nairobi, 29 iun /Agerpres/ - Kenya a descoperit prima contaminare cu gripă porcină, la un student britanic de 20 de ani, a declarat luni ministrul sănătăţii, Beth Mugo, citat de Reuters.
Primele victime ale gripei A(H1N1) în Nepal Katmandu, 30 iun /Agerpres/ - Ministerul nepalez al Sănătăţii a anunţat primele cazuri de gripă A(H1N1) din ţara himalayană, notează marţi Associated Press.
OMS îşi menţine recomandarea privind antiviralele împotriva virusului gripei porcine Geneva, 1 iul /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ îşi menţine recomandarea pentru antiviralele utilizate împotriva virusului A (H1N1), apreciind că primul caz de rezistenţă la Tamiflu, observat în Danemarca, este unul izolat, transmite AFP.