Cele mai citite
 


MS: Redistribuirea personalului din unităţile sanitare transformate în cămine pentru bătrâni se va face în trei etape
miercuri, 23 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Redistribuirea personalului din unităţile sanitare care se vor reprofila în cămine pentru persoane vârstnice se va face în trei etape, începând cu data de 4 aprilie, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii transmis marţi AGERPRES.

 

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat Ordinul referitor la condiţiile privind redistribuirea personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar din cadrul unităţilor sanitare care se reorganizează ca şi cămine pentru persoane vârstnice, care nu a fost preluat de acestea, în alte unităţi sanitare.
Conform actului normativ, redistribuirea se va realiza pe baza opţiunii personale.
În situaţia în care pentru un post vacant există mai multe opţiuni, departajarea se va face pe baza unui punctaj, pe care angajatul îl primeşte în funcţie de vechimea şi cariera profesională pe care a desfăşurat-o până în prezent.
În prima etapă, până pe 28 martie, personalul din unităţile reprofilate va depune la managerul unităţii opţiunea pentru postul dorit. Managerul unităţii va avea obligaţia ca în termen de două zile, până la 30 martie 2011, să prezinte direcţiei de sănătate publică judeţeană tabelul nominal cu opţiunile şi punctajele fiecărui angajat.
Actul normativ mai prevede că, până la data de 23 martie, direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti au obligaţia de a afişa la sediul propriu posturile vacante, la nivel naţional, pe categorii de personal şi pe specialităţi, pe judeţe şi unităţi sanitare.
În zilele de 4 şi 5 aprilie, DSP-urile vor realiza redistribuirea personalului în unităţile din acelaşi judeţ, iar în 14 şi 15 aprilie se va face redistribuirea în unităţile din judeţele limitrofe.
Procesul se va încheia în zilele de 28 şi 29 aprilie, atunci când se va face redistribuirea la nivel naţional.


Listele cu posturile vacante, la nivel naţional, pe judeţe şi unităţi sanitare se află afişate încă de la sfârşitul săptămânii trecute pe site-ul Ministerului Sănătăţii, la adresa www.ms.ro, acolo unde va fi postat şi Ordinul aprobat de ministrul Sănătăţii.


Un număr de 678 de medici şi 2.086 de asistenţi medicali vor putea opta pentru posturi în cadrul căminelor pentru persoanele vârstnice, nou înfiinţate, sau pentru posturile vacante din sistemul sanitar, pe aceeaşi specialitate, mai anunţă MS.


La propunerea Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Guvernul a aprobat în data de 9 martie un program care vizează dezvoltarea unei reţele de cămine pentru persoane vârstnice, finanţate de la bugetul de stat.


Programul ''Dezvoltarea reţelei de cămine pentru  persoanele vârstnice'' se adresează, în primul rând, autorităţilor administraţiei publice judeţene şi locale care pot decide până la data de 31 martie, dacă se înscriu în acest program şi doresc înfiinţarea de cămine pentru persoane vârstnice, prin transformarea a 67 de spitale pe care le au în subordine şi care sunt menţionate în Hotărârea de Guvern 212/2011. AGERPRES/(AS - Georgiana Tănăsescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Comasarea spitalelor este necesară, în prezent sistemul sanitar păcăleşte pacientul Bucureşti, 8 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat marţi că măsurile de comasare a spitalelor sunt necesare, deoarece în prezent structura sistemului sanitar 'păcăleşte pacientul'.
Cseke Attila: Unităţile sanitare care nu se transformă în cămine de bătrâni nu vor mai avea finanţare Bucureşti, 29 mar /Agerpres/ - Unităţile sanitare care nu se înscriu pentru transformarea în cămine de bătrâni până la 1 aprilie nu vor mai avea finanţare, a declarat ministrul sănătăţii, Cseke Attila.
Daniel Popescu, destituit din funcţia de director coordonator al DSP Bucureşti Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat propunerea de destituire a conf. dr. Daniel Popescu din funcţia de director coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti (DSPMB), pentru grave nereguli constatate în managementul resurselor umane, pentru angajări ilegale şi încadrarea pe posturi...
Ministrul Sănătăţii a anunţat reducerea posturilor din Direcţiile de Sănătate Publică Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, reducerea posturilor din Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) care sunt reprezentantele Guvernului în teritoriu.
Ministrul Cseke Attila solicită serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă în perioada caniculei Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, solicită direcţiilor de sănătate publică şi serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă, în această perioadă cu temperaturi extreme.
Cseke Attila: Raportul anchetei de la Maternitatea Câmpulung Muscel este incomplet Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a primit luni raportul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş privind ancheta desfăşurată în cazul celor doi nou-născuţi din Maternitatea Spitalului Câmpulung Muscel, însă a decis ca o echipă a Ministerului Sănătăţii să se deplaseze la unitatea medicală şi să efectueze...