Cele mai citite
 


Maramureş: Hotărârea de preluare a două spitale de CJ, respinsă de consilierii judeţeni
miercuri, 23 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Consiliul Judeţean Maramureş a respins, marţi, în şedinţă, proiectul privind preluarea spitalelor orăşeneşti din Baia Sprie şi Cavnic.
Pe ordinea de zi figurau 20 de proiecte de hotărâri, printre care şi preluarea celor două unităţi medicale de către CJ Maramureş.

În momentul când vicepreşedintele CJ Maramureş Călin Matei a propus votarea proiectului, spiritele s-au încins.
Consilierii PSD au solicitat, împreună cu cei din PNL, amânarea votării proiectului până se prezintă date complete despre cele două spitale de către un reprezentat al Direcţiei de Sănătate Maramureş.
Surpriza a venit din interiorul PNL, consilierul judeţean Mircea Ciocan, care deţine şi funcţia de preşedinte al Sindicatului SANITAS Maramureş, votând pentru preluarea celor două unităţi medicale de către CJ.
Gestul său a creat comentarii aprinse din partea colegilor de partid, dar şi din PSD, care au încercat să-l convingă pe acesta că legal CJ Maramureş nu are cum să preia în administrare cele două spitale orăşeneşti.
La rândul său, consilierul judeţean Gabriel Zetea (PSD) a spus că CJ se află în imposibilitatea preluării celor două spitale, iar proiectul a fost introdus pe ordine de zi la solicitarea preşedintelui CJ Maramureş, democrat-liberalul Mircea Man.
"Proiectul este irealizabil, iar din bugetul instituţiei nu am avea cum să susţinem funcţionarea celor două spitale. Dacă preşedintele CJ Maramureş ar fi citit corect ordonanţa de guvern, ar fi realizat că nu există o asemenea recomandare", a precizat consilierul judeţean.
Nemulţumit de afirmaţia consilierului Zetea, primarului oraşului Baia Sprie, Dorin Paşca, a susţinut că bugetul primăriei ar putea asigura funcţionarea spitalului orăşenesc.
Ulterior, primarul a precizat că abia reuşeşte să onoreze salariilor şi nu cunoaşte de fapt care poate fi bugetul de funcţionare a unităţii medicale.
După mai mult de patru ore de discuţii, consilierii din partea PNL şi PSD au respins proiectul de preluare a celor două spitale, urmând ca acestea să fie transformate în cămine de bătrâni. AGERPRES/(AS - Leontin Cupăr)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Consilierii judeţeni au aprobat Bugetul CJ pe anul 2013 Baia Mare, 10 apr /Agerpres/- Bugetul Consiliul Judeţean Maramureş, aprobat, miercuri, de 26 din cei 32 de consilieri judeţeni, este de 338 milioane lei, peste jumătate din aceşti bani urmând să acopere plata salariilor din aparatul CJ. De asemenea, sumele alocate susţinerii sănătăţii, drumurilor şi...
Maramureş: CJ a aprobat alocări financiare suplimentare din fondul de rezervă pentru instituţii publice şi cluburi sportive Consiliul Judeţean Maramureş a aprobat, marţi, în şedinţă de îndată suplimentarea bugetelor unor instituţii din subordine cu aproximativ 7,9 milioane de lei, precum şi acordarea unui sprijin financiar de 500 de mii de lei pentru două cluburi sportive finanţate de Consiliul Local Baia Mare.
CJ Maramureş va contracta un credit bancar pentru cofinanţarea unor proiecte de infrastructură Consiliul Judeţean Maramureş va accesa în viitorul apropiat un împrumut bancar instituţional de 116 milioane lei pentru cofinanţarea unor investiţii în infrastructură.
Maramureş: Foduri suplimentare pentru reparaţia Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean Maramureş a aprobat proiectul care prevede alocarea sumei de 197.000 lei Spitalului Judeţean de Urgenţă Maramureş.
Maramureş: Parlamentarii USL acuză CJ de lipsa unei strategii de dezvoltare a judeţului Parlamentarii USL de Maramureş au criticat, vineri, în termeni duri, în timpul unei informări publice, administraţia CJ Maramureş, reproşând lipsa unei strategii de dezvoltare a judeţului.
Maramureş: Numărul paturilor din spitale, redus cu peste 380 Numărul paturilor de spital din judeţul Maramureş va fi redus cu 383, adică de la 3.234 la 2.851.