Cele mai citite
 


Internările pentru bolnavii cronici au fost oprite la departamentul de chirurgie al Spitalului Universitar
miercuri, 23 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Internările pentru bolnavii cronici au fost oprite la departamentul de chirurgie generală al Spitalului Universitar după decesul unei paciente cu enterocolită bacteriană cu germeni rezistenţi.
Managerul spitalului, conf. dr. Cătălin Cârstoiu, a decis acest lucru după depistarea mai multor cazuri cu enterocolită severă.

"De la începutul anului şi până în prezent au fost înregistrate 13 cazuri cu enterocolite cu germeni diferiţi la 27.000 de internări", a declarat managerul.
"Decesul pacientei a impus luarea unor măsuri epidemiologice. Am cerut Direcţiei de Sănătate Publică să analizeze dacă este vorba de o infecţie intra-spitalicească sau pacienta a venit cu ea din afară. După finalizarea dezinsecţiei la chirurgie generală vom continua la secţiile de oftalmologie şi ginecologie", a spus managerul.
În secţia de chirurgie nu se vor mai interna decât cazuri care reprezintă urgenţe, iar bolnavii cronici, pe măsură ce vor fi rezolvaţi, vor fi externaţi.
De asemenea, managerul spitalului a recomandat medicilor folosirea cu prudenţă a antibioticelor şi monitorizarea atentă a tuturor pacienţilor internaţi, precum şi semnalarea imediată a apariţiei simptomatologiei de tip toxico-digestiv.
Totodată, s-a decis ca orice problemă ce apare să fie semnalată direcţiei spitalului. AGERPRES/(AS-Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Fonduri pentru achiziţionarea unui computer tomograf pentru Spitalul Municipal Sebeş Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, şi primarul municipiului Sebeş, Dorin Nistor, au semnat miercuri un contract prin care se alocă peste 1,2 milioane de lei prin transfer de la Ministerul Sănătăţii către Municipiul Sebeş în vederea achiziţionării unui computer...
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...
Vaslui: Bolnavii din Huşi, trimişi la medicii de familie şi la centrele de permanenţă fiindcă în spital nu sunt urgentişti Bolnavii din municipiul Huşi sunt sfătuiţi de de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui să meargă la policlinica spitalului sau la medicii de familie, având în vedere că, din cauza lipsei medicilor urgentişti, Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal 'D. Castroian'...
Bolnavii cronici trebuie să se protejeze în perioada de caniculă Bucureşti, 23 iul /Agerpres/ - Bolnavii cronici, în general, dar mai ales cei cu afecţiuni psihice şi cardiace trebuie să fie foarte atenţi în perioada de caniculă şi, mai ales, când temperaturile înregistrează schimbări semnificative de la o perioadă la alta, subliniază specialiştii.
Cluj: Secţiile ATI din spitale sunt subfinanţate, potrivit directorului Spitalului Clinic Municipal Directorul Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Nicolae Constantea, spune că sistemul sanitar din România este subfinanţat, dar mai ales spitalele performante şi secţiile de Anestezie Terapie Intensivă (ATI).
Bolnavii cronici trebuie să fie atenţi pe caniculă Preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie, dr. Doina Mihăilă, recomandă bolnavilor cronici să fie foarte atenţi în aceste zile de caniculă, dar mai ales în cele în care indicele de confort termic este foarte ridicat.