Cele mai citite
 


Deputaţii din Comisia de sănătate au avizat negativ legea prostituţiei iniţiată de Silviu Prigoană
miercuri, 23 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor a avizat negativ, marţi, propunerea legislativă a deputatului PDL Silviu Prigoană privind exercitarea activităţilor cu caracter sexual autorizate.

În cadrul dezbaterilor, deputaţii au susţinut că legiferarea prostituţiei nu este o soluţie adecvată în formula gândită de deputatul PDL şi mai degrabă ar trebui vizate soluţii legislative care să conducă la controlul acestui fenomen - având în vedere incidenţa bolilor cu transmitere sexuală - şi să-i incrimineze pe cei care obţin venituri ilicite din aceste activităţi, respectiv proxeneţii.
Silviu Prigoană nu a fost prezent la şedinţa de marţi a Comisiei de sănătate.
Comisia sesizată în fond pentru a întocmi raport pe acest proiect de lege este cea juridică.
Senatul a respins, la începutul acestei luni, proiectul de lege privind legalizarea prostituţiei iniţiat de deputatul democrat-liberal.
Proiectul de lege prevede desfăşurarea activităţilor cu caracter sexual în condiţiile unei autorizări prealabile, pentru persoane care au împlinit 20 de ani şi sunt apte din punct de vedere medical. Acesta mai prevede că autorizaţia ar urma să fie emisă de primarii localităţilor, pe baza unui aviz emis de o structură specializate a MAI. AGERPRES/(AS - Daniel Florea)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Camera Deputaţilor: Proiect de lege depus de parlamentarii liberali privind activitatea de prevenţie în sănătate Parlamentarii liberali au depus miercuri la Camera Deputaţilor un proiect de lege prin care activitatea de prevenţie în sănătate să devină obligatorie prin programe cu finanţare bugetară aprobată de Parlament, bazată pe o strategie naţională pe termen lung.
PNL propune un proiect de lege privind prevenţia în sănătate Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat miercuri că a transmis grupurilor parlamentare din Camera Deputaţilor şi Senat o scrisoare prin care le solicită să fie co-partenere la un proiect de lege privind prevenţia în sănătate care ar trebui să fie adoptat până la sfârşitul lunii iunie 2016...
Camera Deputaţilor: Ameninţarea şi lovirea personalului medical, pedepsite prin amendă şi închisoare Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi un proiect de lege care incriminează faptele de ameninţare, lovire, sau alte violenţe, vătămare corporală şi vătămare corporală gravă săvârşite împotriva personalului sanitar aflat în exerciţiul funcţiunii prin stabilirea unor pedepse similare celor prevăzute...
Camera Deputaţilor a instituit Ziua Naţională a Ambulanţei pe 28 iulie Deputaţii au adoptat miercuri un proiect de lege care prevede instituirea Zilei Naţionale a Ambulanţei, pe 28 iulie, pentru recunoaşterea contribuţiei serviciilor de Ambulanţă în asigurarea şi menţinerea stării de sănătate a cetăţenilor.
Camera Deputaţilor: Comisia pentru sănătate a respins proiectul privind publicitatea la medicamente Comisia pentru sănătate din Camera Deputaţilor a dat raport de respingere, marţi, la propunerea legislativă privind publicitatea la medicamente, act normativ pentru care preşedintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea.
Cameră: Orele suplimentare efectuate de personalul care a acordat asistenţă medicală victimelor de la Colectiv, plătite Camera Deputaţilor a adoptat marţi un proiect de lege referitor la modificarea ordonanţei privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice în acest an, care stipulează ca orele suplimentare efectuate de personalul implicat în acordarea asistenţei medicale victimelor tragediei de la clubul...