Cele mai citite
 


Constanţa: Craniu uman găsit pe câmp, posibil al unei asistente universitare dispărută de trei luni
miercuri, 23 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Echipe de poliţişti şi jandarmi fac luni cercetări în apropierea comunei constănţene Crucea, după ce la sfârşitul săptămânii trecute pe islazul localităţii au fost găsite un craniu uman, diferite fragmente osoase şi bucăţi din articole de îmbrăcăminte despre care se presupune că provin de la o asistentă universitară, în vârstă de 37 de ani, dispărută din decembrie 2010.

 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, Gelu Manolescu, a informat, printr-un comunicat remis presei, că primele concluzii, în urma examinării medico-legale a craniului, sunt următoarele: 'craniul este de natură umană şi a aparţinut unei persoane de sex femeiesc, care după aspectul dentiţiei (completă) şi suturilor craniene avea o vârstă aparentă în jur de 35 ani, cu o abatere de +/- 5 ani şi a cărui detaşare de corp s-a putut produce ca urmare a fenomenului de degradare (putrefacţie)'.


Craniul urmează să fie trimis la Institutul de Criminalistică pentru efectuarea unei reconstituiri faciale şi stabilirea profilului A.D.N.
Potrivit reprezentantului IPJ, sâmbătă, lucrătorii Postului de Poliţie Crucea au fost sesizaţi prin numărul unic de urgenţe 112 că pe islazul localităţii a fost găsit un craniu, o echipă operativă deplasându-se apoi la faţa locului.


''Au fost efectuate căutari în apropierea locului în care a fost găsit craniul, fără a fi identificate alte fragmente osoase sau obiecte care să prezinte interes pentru cauză, căutările fiind sistate la lăsarea întunericului'', a menţionat Manolescu.


Duminică dimineaţă, căutările au fost reluate, folosindu-se şi un câine specializat în căutarea cadavrelor, iar pe o suprafaţă de circa 3 hectare de teren agricol, amplasată pe latura nord-estică a localităţii Crucea, au fost găsite fragmente de articole de îmbrăcăminte şi de materiale textile, precum şi fragmente de oase ce par a fi umane care prezentau, conform anchetatorilor, ''urme de acţiune ale faunei necrofage''. În zona respectivă au fost identificate mai multe urme de animale, posibil sălbatice.


La începutul lunii decembrie 2010, Luminiţa Magdalena Călin, de 37 de ani, se afla la volanul unui autoturism, între localităţile Nicolae Bălcescu - Crucea. Ea a atras atenţia unui echipaj de poliţie pentru că circula în spatele unui TIR, foarte aproape de acest mijloc de transport. Şoferiţa a fost urmărită de echipajul de poliţie, iar în localitatea Crucea aceasta a părăsit şoseaua şi a intrat cu maşina pe o uliţă şi apoi pe un teren agricol, zonă unde nu a mai putut înainta cu autovehiculul. Femeia şi-a abandonat maşina şi a reuşit să fugă, de atunci ea nemaifiind găsită.


Luminiţa Magdalena Călin a lucrat ca asistent universitar la Academia de Studii Economice Bucureşti. AGERPRES/(AS - Nona Jalbă)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Tânără cercetată de poliţişti pentru pruncucidere Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui a deschis marţi un dosar de cercetare penală pe numele unei minore în vârstă de 16 ani pentru faptul că imediat după naştere şi-a abandonat copilul în grupul sanitar din curtea locuinţei părinţilor săi, copilul fiind găsit decedat de poliţişti.
Vaslui: Poliţiştii anchetează cazul unui bebeluş adus la spital cu policontuzii şi o fractură Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui au deschis luni o anchetă în cazul unui bebeluş în vârstă de 9 luni din localitatea Ciocani, care a fost adus la spital cu policontuzii, echimoze şi o fractură la mână.
Constanţa: Fragmente de oase umane găsite într-un balot de lucernă de un localnic din Hârşova Un cetăţean din Hârşova a găsit într-un balot de lucernă, în timp ce îşi hrănea animalele, fragmente de oase umane, poliţiştii demarând o anchetă după ce au fost alertaţi de localnic.
Constanţa: Tentativă de jaf la policlinica din incinta Spitalului Judeţean Poliţiştii fac cercetări după ce, în noaptea de joi spre vineri, autori neidentificaţi deocamdată au încercat să fure un bancomat din interiorul policlinicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa.
Galaţi: Asistente medicale arestate pentru dare de mită Galaţi, 5 dec /Agerpres/- Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări faţă de inculpatele Adriana Ionescu, asistentă medicală la Spitalul Judeţean Galaţi şi Luminiţa Gabriela Tirim, asistentă medicală la Casa Judeţeană de Pensii Galaţi, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea...
Argeş: Craniu uman găsit într-o pădure, trimis la IML pentru expertiză Un craniu uman, descoperit întâmplător într-o pădure de lângă localitatea argeşeană Morăreşti, a fost trimis pentru expertiză la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) din Bucureşti, poliţiştii efectuând cercetări în acest caz.