Cele mai citite
 


OMS îşi menţine recomandarea privind antiviralele împotriva virusului gripei porcine
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Geneva, 1 iul /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ îşi menţine recomandarea pentru antiviralele utilizate împotriva virusului A (H1N1), apreciind că primul caz de rezistenţă la Tamiflu, observat în Danemarca, este unul izolat, transmite AFP.

Nu ne schimbăm recomandările în ce priveşte antiviralele existente astăzi", a declarat marţi purtătorul de cuvânt al organizaţiei. Acesta a explicat că, din punctul de vedere al OMS, cazul de rezistenţă observat recent în Danemarca este unul "izolat, fără implicaţii asupra sănătăţii publice".

Institutul danez de serologie a indicat luni că un bărbat intrat în contact cu o persoană bolnavă a primit tratamentul preventiv cu Tamiflu /produs de laboratorul elveţian Roche/, care însă nu l-a împiedicat să contracteze virusul A(H1N1). Pacientul respectiv a trebuit tratat cu un alt antiviral, potrivit institutului danez. AGERPRES/(Irina Cristea)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Australia a început testele clinice pentru un vaccin împotriva gripei porcine Canberra, 22 iul /Agerpres/ - Australia, una dintre ţările cele mai afectate de gripă porcină din zona Asia-Pacific, a început miercuri testele clinice pentru definitivarea unui vaccin împotriva gripei porcine, au anunţat surse guvernamentale, citate de AFP.
Marea Britanie: vaccinarea în masă împotriva gripei porcine este extrem de riscantă /The Times/ Londra, 22 iul /Agerpres/ - Marea Britanie se pregăteşte pentru un program de vaccinare în masă, care, deşi dispune de suficient vaccin pentru întreaga populaţie, începând cu staff-ul medical, se va dovedi o „nebunie” dat fiind că vaccinul împotriva gripei porcine nu a fost încă suficient...
OMS acuză faptul că ţările bogate sunt avantajate în privinţa accesului la vaccinul pentru gripa porcină Geneva, 14 iul /Agerpres/ - Directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dr. Margaret Chan, a deplâns marţi faptul că accesul la vaccinul împotriva gripei porcine va fi rezervat în primul rând ţărilor celor mai dezvoltate în detrimentul locuitorilor din ţările sărace, relatează AFP.
Kenya anunţă primul caz confirmat de gripă porcină Nairobi, 29 iun /Agerpres/ - Kenya a descoperit prima contaminare cu gripă porcină, la un student britanic de 20 de ani, a declarat luni ministrul sănătăţii, Beth Mugo, citat de Reuters.
Primele victime ale gripei A(H1N1) în Nepal Katmandu, 30 iun /Agerpres/ - Ministerul nepalez al Sănătăţii a anunţat primele cazuri de gripă A(H1N1) din ţara himalayană, notează marţi Associated Press.
Noi cazuri confirmate de infectare cu virusul A/H1N1 Bucureşti, 25 iul /Agerpres/ - Un număr de 18 persoane, respectiv 17 studenţi şi un profesor, a fost confirmat, sâmbătă, de Institutul Naţional Cantacuzino, cu virusul gripal A/H1N1, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis AGERPRES.