Cele mai citite
 


Alergia la arahide ar fi cauzată de o genă
miercuri, 23 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alergologie si Imunologie
 

O echipă de cercetători irlandezi, britanici, olandezi şi canadieni au identificat o modificare genetică care poate tripla riscul de alergie la alune, afecţiune care poate fi chiar mortală. Studiul acestor cercetători care stabileşte o legătură între unele forme de alergie la alunele de pământ şi o deficienţă ereditară a genei care determină formarea unei proteine denumite filagrină, aflată în stratul granulos al epidermei, a fost publicat recent în Journal of Allergy and Clinical Immunology, potrivit site-ului Maxisciences.
 

'Ştiam deja că persoanele care au o 'modificare de filagrina' sunt predispuse la eczeme şi că multe dintre aceste persoane prezintă, de asemenea, risc de alergie la arahide. Ceea ce nu ştiam şi am demonstrat acum este că această problemă a filagrinei este prezentă şi la persoane care fac alergie la arahide fără a avea eczeme. Aceasta demonstrează legătura clară dintre filagrină şi alergia la arahide', explică profesorul Irwin McLean de la Universitatea Dundee.

El a precizat totuşi că asemenea modificări legate de filagrină nu au fost izolate decât la 20% dintre persoanele cu alergie la arahide, concluzionând că încă mai sunt necesare studii pentru a înţelege legătura între genetică şi alergie.AGERPRES/(Elena Dumbravă)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cercetători canadieni au descoperit o variantă genetică ce ar întârzia apariţia bolii Alzheimer O anumită genă ar putea întârzia cu cel puţin patru ani declanşarea bolii Alzheimer, afirmă o echipă de cercetători canadieni într-un studiu preluat de AFP.
Cercetători japonezi au descoperit o proteină care arde grăsimile O echipă de cercetători de la Universitatea din Kyoto, Japonia, a anunţat descoperirea unei proteine care ajută la arderea grăsimilor din organism, permiţând astfel consumul unor mese bogate în grăsimi, transmite agenţia Xinhua.
Obezitate: S-a descoperit o genă care ar face să crească pofta de mâncare Cercetători americani au identificat o genă care, suferind o mutaţie, împiedică organismul să semnaleze umplerea stomacului; prin urmare, persoana cu astfel de genă mănâncă prea mult, scrie maxisciences.com.
Cercetători japonezi au creat o metodă pentru tratarea distrofiei musculare cu ajutorul celulelor iPS O echipă de cercetători japonezi a reuşit să corecteze o disfuncţie genetică care provoacă distrofia musculară, cu ajutorul celulelor stem pluripotente induse iPS, care ar putea frâna dezvoltarea acestei maladii, au informat joi mass-media locale citate de EFE.
Secvenţierea genomului bolnavilor dezvăluie cauza genetică a maladiei Cercetători americani au secvenţiat în totalitate genomul unor bolnavi şi al familiei lor, descoperind cauza genetică specifică bolii lor, ceea ce deschide calea unei aplicări mai largi a genomicii pentru tratamente personalizate, informează AFP.
Cercetători britanici lucrează la un proiect de modificare genetică a embrionilor umani O cercetătoare de la Institutul Francis Crick din Londra a solicitat autorităţii britanice privind fertilizarea umană şi embriologia (HFEA) să-i permită modificarea genetică a embrionilor umani, ceea ce ar constitui o premieră după tentativa chineză de la începutul acestui an, relatează AFP.