Cele mai citite
 


Martie - “Luna Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Intestinului Gros”
miercuri, 23 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Luna martie este Luna Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Intestinul Gros, ocazie cu care Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC) a organizat un workshop la Predeal cu tema:  “Ce NU stiti despre cancerul intestinului gros?”.

In cadrul acestui seminar, FABC a lansat si  pagina de Facebook a campaniei, sub numele de “Campanie:”Ce nu stii despre cancerul intestinului gros”.


Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania isi propune ca prin intermediul acestei pagini de Facebook sa ajunga mai aproape de cei interesati sau afectati de cancerul intestinului gros si sa ofere toate informatiile necesare cu privire la aceasta boala, precum si sa anunte pe platforma online, actiunile desfasurate pe parcursul intregii luni martie. Cei care doresc sa sustina aceasta campanie pot accesa pagina de Facebook la adresa http://www.facebook.com/pages/Campanie-Ce-nu-stii-despre-cancerul-intestinului-gros/133608763374071. De asemenea, va puteti arata solidaritatea fata de bolnavii de cancer, postand pe aceasta pagina de Facebook o fotografie cu un element albastru.

La evenimentul organizat la Predeal au participat jurnalisti din presa centrala si locala, care au discutat impreuna cu presedintele Federatiei Asociatilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, Dr. Adina Croitoru de la Institutul Clinic Fundeni, Dr. Dana Stanculeanu de la Institutul Oncologic Bucuresti si pacienti cu cancer al intestinului gros, despre sansele de vindecare, factorii de risc si prevenirea acestei afectiuni neoplazice.
Workshopul organizat la Predeal si pagina de Facebook fac parte dintr-o serie de evenimente organizate de Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer, care au loc pe tot parcursul lunii martie si care au rolul de a trage un semnal de alarma, in randul populatiei, cu privire la cancerul intestinului gros.


Astfel, in perioada 7-31 martie, Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) desfasoara o campanie de informare in trenurile Metrorex, magistrala M2: Berceni-Pipera, avand drept slogan: Ce NU stiti despre cancerul intestinului gros, iar la sfarsitul lunii martie, in zilele de 26 si 27, FABC continua aceasta campanie prin organizarea unei mini caravane in parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle.

Impactul bolii
Atat la nivel mondial, cat si in tara noastra, cancerul intestinului gros este al doilea tip de cancer ca frecventa in randul barbatilor, dar si al femeilor, reprezentand 13% din totalul cazurilor de cancer. Anual, in Europa, aproape 190.000 pacienti sunt diagnosticati cu acest tip de cancer. Aproximativ 20% dintre pacienti sunt, in momentul diagnosticarii, deja in faza metastatica a bolii (cancerul s-a extins dincolo de intestinul gros). In jur de 56.000 de persoane mor in fiecare an din cauza cancerului intestinului gros in SUA, iar rata mortalitatii in Europa depaseste 100.000 de pacienti pe an.

Conform Globocan 2008, incidenta anuala a acestei forme de cancer in tara noastra este de 8.696 cazuri noi, fiind pe locul al doilea ca frecventa a celor mai intalnite forme de cancer la ambele sexe. Cazurile de cancer al intestinului gros apar in cele mai multe cazuri dupa varsta de 50 de ani, asadar consultul anual la medic dupa aceasta varsta ar trebui sa fie obligatoriu.

 

 

 

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
“Luna Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Intestinului Gros” Luna martie este Luna Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Intestinul Gros, ocazie cu care Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania va organiza o serie de actiuni menite sa atraga atentia opiniei publice cu privire la cancerul intestinului gros si metodele de prevenire ale acestuia...
700.000 de calatori cu metroul au primit in luna Martie informatii legate de cancerul intestinului gros Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer a marcat in luna martie "Luna Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Intestinului Gros. Cu aceasta ocazie, FABC a organizat o serie de actiuni menite sa sensibilizeze atentia opiniei publice cu privire la cancerul intestinului gros, precum si la metodele...
Martie - Luna internaţională de luptă împotriva cancerului intestinului gros Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Martie este "Luna internaţională de luptă împotriva cancerului intestinul gros, potrivit unui comunicat transmis de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) din România. Atât la nivel mondial, cât şi în ţara noastră, cancerul intestinului gros este al doilea tip...
Fumatul si poluarea – factori de risc pentru cancerul pulmonar Campanie de informare cu privire la cea mai agresiva forma de cancer – cancerul pulmonar Cu ocazia Lunii Internationale de Lupta Impotriva Cancerului Pulmonar, Liga Română de Cancer si Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) continua si in 2012 campania de preventie, informare si educare...
"Respiră sănătate", campanie de informare despre cancerul pulmonar - Fii activ! Renunţă la fumat! Hrăneşte-te sănătos! În România, cancerul pulmonar este tipul de cancer care provoacă cele mai multe decese1. Cu toate acestea, multe îmbolnăviri pot fi prevenite, pentru că în cele mai multe cazuri au legatură cu fumatul6
Martie - Luna internaţională de luptă împotriva cancerului intestinului gros Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Martie este 'Luna internaţională de luptă împotriva cancerului intestinul gros, potrivit unui comunicat transmis de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) din România.