Cele mai citite
 


Terapia Orthokine combate artroza gleznei
sâmbătă, 23 martie 2013   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Reumatologie
 

 

Conform unor studii elaborate de cercetătorii americani, la nivel mondial 8 din 10 oameni cu vârsta peste 50 de ani au manifestări radiologice de artroză. În România, 200.000 de tineri între 25 şi 45 de ani sunt afectaţi de dureri şi dizabilităţi ale articulaţiilor şi nu mai puţin de 1% din populaţia ţării noastre suferă de artroză la nivelul gleznei, afecţiune a cărei incidenţă a crescut alarmant în ultima vreme. Terapia Orthokine - lansată în România de compania Chiesi - reprezintă tratamentul personalizat al artrozei, metodă inovatoare ce are la bază proteine obţinute din sângele pacientului, fără niciun adaos de substanţe străine organismului.

 

 

Creată şi utilizată încă din 1997 în Germania, cu peste 280.000 de injectări până în prezent, metoda Orthokine şi-a demonstrat siguranţa şi eficacitatea prin numeroase studii clinice. În cei 14 ani care s-au scurs de la descoperirea ei, au beneficiat de această terapie pacienţi din ţara de origine precum şi din Austria, Spania, Olanda, Cehia, Slovacia, Elveţia, Marea Britanie, China, etc. Începând din 2009, Orthokine a tratat cu succes, şi în România, câteva sute de cazuri de artroză la genunchi şi şold, iar din primăvara acestui an, terapia este disponibilă şi pentru tratarea gleznei.
 
Artroza este o afecţiune în care cartilajul ce protejează şi înveleşte suprafeţele articulare se deteriorează. Predispoziţia genetică, obezitatea, munca fizică intensă, vârsta sau practicarea unor sporturi solicitante precum fotbalul, skiul sau tenisul sunt factori importanţi ce determină apariţia şi dezvoltarea acestei afecţiuni. Simptomele includ dureri articulare, rigiditate şi umflături, iar principalele consecinţe sunt slăbiciunea musculară şi reducerea mobilităţii.
 
Articulaţiile cel mai frecvent afectate de artroză sunt cele de la genunchi şi şold. În ultimii ani însă a crescut simţitor incidenţa artrozei la nivelul gleznei; debutul bolii are loc în jurul vârstei de 45 de ani, atingând segmentul de populaţie activă. Un risc major este întâlnit în cazul persoanelor ale căror meserii implică solicitare fizică, ridicare sau transport de încărcături grele, expunere la vibraţii sau o perioadă prelungită de lucru în picioare, în poziţii incomode sau nenaturale. De asemenea, traumatismele la nivelul gleznei duc, in timp, la aparitia artrozei acestei articulatii. Tratamentele locale cunoscute si utilizate pentru artroza gleznei sunt cele medicamentoase, pe bază de corticosteroizi (cu multe efecte adverse neplăcute) sau kinetoterapia.
 
Acum, terapia Orthokine vine cu o solutie moderna si inovatoare de tratare a artrozei gleznei. Având la bază descoperirile ortopediei moleculare, metoda Orthokine ajută la tratarea cauzelor biologice ale artrozei şi constă într-un procedeu foarte simplu de obţinere a serului autolog, cu puternice proprietăţi antiinflamatoare, din sângele pacientului. Acesta este recoltat din braţ, cu ajutorul unei seringi special prevăzute cu microsfere de sticlă, apoi se incubează 6-9 ore, după care se centrifughează. Prezenţa microsferelor determină celulele sângelui să sintetizeze cantităţi mari de proteine cu rol antiinflamator şi de regenerare. Serul obţinut prin acest procedeu se injectează aceluiaşi pacient, la nivelul articulaţiei afectate. Pacientii se pot bucura astfel de combaterea inflamatiei, reducerea durerii si imbunatatirea functiei articulare la nivelul gleznei.
O sesiune de tratament presupune 6 injecţii Orthokine, timp de 6 săptămâni, câte una pe săptămână, rezultatele menţinându-se până la 2 ani, în funcţie de răspunsul individual al organismului la tratament.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Chiesi este o companie farmaceutică fondată în 1935 la Parma, Italia. Compania este prezentă în peste 50 de ţări la nivel global şi deţine un portofoliu de produse din diverse arii terapeutice precum neonatologie, anestezie, adicţie, boli rare, sistem musculo-scheletal şi sistem respirator.
 
Pentru mai multe detalii:
Otilia Mihailov-Dumitrescu
0723-210.340

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tratament personalizat pentru artroză Terapia cu ser autolog Orthokine, tratamentul personalizat al artrozei, ajută pacienţii cu dureri articulare, timp de doi ani aceştia putându-se bucura de confort şi de şansa de a amâna protezarea.
Tratament pentru artroză cu proteine din sânge Bucureşti, 29 nov /Agerpres/ - Orthokine - tratamentul autolog al artrozei, este o metodă inovatoare cu proteine din sângele pacientului, metoda ce are la bază descoperirile ortopediei moleculare.
Comunicat de presă - Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) A- XI-a ediţie a şcolii Internaţionale de Vară de Neurologie
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Carnaval în scop caritabil, pentru copiii nevoiaşi şi cei cu dizabilităţi Un număr de 650 de elevi din Bucureşti, de 40 de naţionalităţi diferite, vor participa sâmbătă la un carnaval de sfârşit de an şcolar ce are drept scop şi strângerea de fonduri pentru sprijinirea programelor derulate de Fundaţia Inocenţi pentru copiii nevoiaşi şi cei cu dizabilităţi.
Tjobs.ro: Se poate pleca imediat la muncă în Marea Britanie, Germania, Italia, Danemarca sau Spania Marea Britanie, Germania, Italia, Danemarca şi Spania au cele mai multe oferte de angajare cu contract, dintre ţările în care se poate pleca la muncă imediat, potrivit unui comunicat al portalului Tjobs.ro.