Cele mai citite
 


Alba: Trei unităţi sanitare, propuse spre reorganizare
joi, 24 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Alba propune transformarea celor trei unităţi sanitare din judeţ propuse spre reorganizare în secţii externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia (spitalele din Baia de Arieş şi Ocna Mureş), respectiv ambulatoriu integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia (spitalul din Zlatna).

Cele trei unităţi sunt propuse de Ministerul Sănătăţii pentru transformare în centre pentru persoane vârstnice.
Potrivit unui raportat prezentat miercuri în cadrul Colegiului Prefectural Alba, în vederea alocării judicioase a fondurilor, CAS Alba susţine ca Spitalul Orăşenesc Ocna Mureş să devină secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă, cu o scădere a alocaţiei bugetare de 30% faţă de anul anterior, adică peste 1.447.000 de lei.
Centrul de Sănătate Baia de Arieş ar putea fi transformat fie în secţie externă, fie în secţie de boli cronice psihice, fie ambulatoriu integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă (cu cinci paturi pentru internare de zi). Această structură conduce la o economie de aproximativ 40% din bugetul anterior, şi anume peste 907.000 de lei.
Conducerea CAS Alba opinează ca Spitalul de Boli Cronice Zlatna să devină ambulatoriu integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă, cu cinci paturi pentru internări de zi, ce ar conduce la o economisire de 70% faţă de anul anterior, adică aproape 790.000 de lei.
Astfel, prin reorganizarea celor trei spitale amintite, aparent ar rezulta o economie de peste 3,1 milioane de lei, se arată în raportul prezentat de preşedintele-director general al CAS Alba, Gheorghe Ştef. AGERPRES/(AS - Marinela Brumar)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Servicii medicale de peste trei milioane de lei executate, dar nedecontate de CAS şi MAI Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia are servicii medicale executate, contractate şi nedecontate de Casa de Asigurări de Sănătate în sumă totală de 2,8 milioane de lei, a atras atenţia, joi, într-o conferinţă de presă, managerul unităţii, Nicoleta Coşarcă.
Vâlcea: CAS a primit banii pentru plata datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea a primit de la bugetul de stat suma de 5.584.000 de lei pentru achitarea datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă la 30 iunie 2010, anunţă un comunicat remis marţi către AGERPRES.
SJU Alba: Sumele pentru medicamente vor fi reduse dacă MS nu-şi asumă finanţarea majorării salariilor Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a declarat, luni, că dacă Ministerul Sănătăţii nu-şi va asuma finanţarea majorării salariilor cadrelor medicale cu câte o sută de lei, unitatea este obligată la un efort financiar suplimentar ce va duce la reducerea sumelor alocate pentru medicamente...
Alba: Un punctaj mai mare la evaluare, un contract mai bun cu CAS pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia face ultimele pregătiri înainte de controlul Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, evaluare care presupune o verificare amănunţită, de la activitatea medicală, condiţii hoteliere până la gradul de satisfacţie al pacienţilor şi personalului.
Sălaj: Suplimentare a numărului de paturi din spitale finanţate de Casa de Asigurări Numărul de paturi contractate de unităţile spitaliceşti cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj pentru anul 2013 va fi cu 20 mai mare decât cel prevăzut iniţial în strategia naţională, suplimentarea realizându-se, în principal, pentru o fundaţie specializată în activităţi medicale de recuperare...
Vrancea: Disponibilizări la Casa de Asigurări de Sănătate Focşani, 7 ian /Agerpres/ - Şapte funcţionari de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea şi-au pierdut posturile, conform unei Ordonanţe de Urgenţă emisă în luna decembrie a anului trecut, prin care s-a impus o nouă organigramă.