Cele mai citite
 


Băsescu: În 2010 - cele mai bune performanţe pentru SRI; securitatea energetică şi sanitară rămân priorităţi
joi, 24 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la bilanţul Serviciului Român de Informaţii (SRI), că anul 2010 este anul în care serviciul a realizat cele mai bune performanţe, dar a atras atenţia şi asupra priorităţilor pe care trebuie să le aibă în continuare, printre care securitatea energetică, dar şi cea sanitară şi alimentară.

 

"O prioritate rămâne în continuare siguranţa energetică şi eventuale vulnerabilităţi din punctul de vedere al asigurării necesarului de energie pentru economia naţională şi pentru populaţie. (...) În sfârşit, aş menţiona ultimele două priorităţi, securitatea alimentară şi nucleară. Trebuie să intre în atenţia SRI, pentru a preveni orice risc din acest punct de vedere! Nu în ultimul rând, rămâne o prioritate securitatea sistemului de sănătate, unde încă nu avem un răspuns: de ce, dacă a crescut bugetul de la un miliard la patru miliarde de euro, de ce asistenţa medicală este mai slabă? Încă nu avem un răspuns clar şi implicit nu avem o soluţie de gestionare eficientă a resurselor", a declarat preşedintele Băsescu, care a participat la bilanţul SRI privind activitatea desfăşurată pe anul 2010. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Traian Băsescu: Nu putem amesteca justiţia cu medicina Preşedintele Traian Băsescu i-a criticat, marţi seară, al TVR, pe medicii care au o influenţă asupra justiţiei prin acordarea unor certificate medicale ce nu se bazează pe realitate, subliniind că ar trebui ca asistenţa medicală să fie acordată de cadre medicale care sunt certificate a fi morale.
Băsescu: Avem nevoie de sector privat în Sănătate; el poate împinge sistemul public la o creştere de performanţă Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că evaluările făcute de comisia prezidenţială arată că este nevoie de implicarea sectorului privat în sistemul de Sănătate, punctând că filosofia noii legi în domeniu este aceea că o concurenţă a unui sistem privat va împinge sectorul public la o creştere...
UPDATE Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.
Băsescu, despre infecţiile din spitale: Domnilor miniştri ai Sănătăţii, nu vă faceţi că nu ştiaţi din 2008 Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că a atras atenţia responsabililor din Sănătate încă din 2008, prin Raportul Comisiei Prezidenţiale pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniul sănătăţii publice, asupra pericolelor la care sunt supuşi pacienţii din spitalele româneşti prin intervenţia...
Băsescu: Ministerul Sănătăţii trebuie să închidă 200 de spitale mici, care se vor transforma în azile şi creşe Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seara, la postul naţional de televiziune, că Ministerul Sănătăţii trebuie să închidă 200 de spitale mici, iar o primă soluţie ar fi transformarea lor în azile pentru bătrâni şi în creşe.