Cele mai citite
 


Bihor: Prima admitere prin teste-grilă la Facultatea de Medicină Oradea
joi, 24 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Prodecanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) Oradea, prof. univ. dr. Gheorghe Mermeze, a anunţat miercuri că, din acest an, această unitate de învăţământ superior va organiza, pentru prima dată, examen de admitere sub forma testelor-grilă, în limba română şi limba engleză.

'Considerăm că astfel intrăm şi noi şi în rândul facultăţilor cu tradiţie care fac acest lucru de mai mulţi ani', a precizat, într-o conferinţă de presă, prodecanul Mermeze, alături de rectorul Universităţii Oradea, Cornel Antal.
Noutatea admiterii va fi susţinută de conducerea facultăţii organizând, din luna mai, câteva pregătiri cu viitorii studenţi, în patru 'examene': pe 7 şi 14 mai, urmate de altele în 4 şi 18 iunie, când se vor simula examenele de admitere, atât ca durată, cât şi ca număr de întrebări, care vor fi similare celor de la examenul de admitere.


Taxa de participare este de 100 de lei/examinare, la fel cum se procedează şi în alte centre universitare. Pentru cei are nu pot participa la simulări, facultatea va definitiva, în viitorul apropiat, şi va edita o carte cu toate testele, pe specializări, traduse în una sau două limbi, probabil engleză şi maghiară, şi care se va vinde la un preţ accesibil.


Examenul de admitere se va da din aceeaşi tematică pentru medicina generală şi medicina dentară, în funcţie de ceea ce vor solicita la înscriere şi de media obţinută, candidaţii vor putea alege una din cele două specializări. La fel se va proceda şi în cazul specializărilor scurte: balneofiziokinetoterapie, radiologie, tehnică dentară şi asistenţă medicală generală.
Materiile de examen pentru medicină generală şi medicină dentară sunt biologie (anatomie) sau chimie (chimie organică), la alegere; la formele scurte sunt aceleaşi discipline, dar numărul de capitole este mai redus (dacă la medicină se cer 16 capitole, la forma scurtă sunt numai 11 capitole). La farmacie, se va da examen din botanică şi chimie.


Programarea testelor-simulare ca şi tematica de examen au fost afişate, din 3 februarie, pe site-ul FMF, aşa cum prevede legislaţia, adică cu şase luni înainte. Doar că, potrivit legii, ar trebui afişată şi cifra de şcolarizare pe care instituţia nu a primit-o încă de la Ministerul Educaţiei. AGERPRES/(A - Eugenia Paşca)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Transparenţă la examenul de admitere la FMF Oradea Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) din cadrul Universităţii Oradea, prof. dr. Gheorghe Bumbu, a invitat, în premieră, reprezentanţii presei la pregătirea examenului de admitere din acest an, pentru a asigura transparenţă maximă şi corectitudine la concurs.
Bihor: Lucrări de examen la medicină, deschise în faţa presei Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) Oradea, prof. Gheorghe Bumbu, i-a invitat joi pe reprezentanţii presei locale şi centrale să participe, la sediul facultăţii, la deschiderea şi identificarea lucrărilor de examen ale candidaţilor.
Mai multe locuri de la buget la UMF 'Carol Davila'; examenul de admitere - pe 24 iulie Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" organizează pe 24 iulie examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă pentru 2013 - 2014, anul acesta fiind alocate de la buget mai multe locuri, şi anume 900, faţă de 800 de locuri anul trecut.
UMF Cluj organizează admitere pentru facultăţile de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" începe luni înscrierile pentru admitere, care va avea loc în data de 25 iulie 2016, pentru trei programe de studiu.
Bihor: Admitere pe locuri suplimentate la Facultatea de Medicină din Oradea Universitatea din Oradea a anunţat marţi că organizează o nouă sesiune de admitere la patru specializări ale Facultăţii de Medicină şi Farmacie.
UMF 'Carol Davila': Aproximativ 3.200 de candidaţi s-au înscris pentru admitere Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti anunţă că 3.168 de candidaţi s-au înscris pentru concursul de admitere ce va avea loc luni în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM).