Cele mai citite
 


77.201 de cazuri de gripă porcină la nivel mondial, din care 332 mortale (nou bilanţ OMS)
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Geneva, 1 iul /Agerpres/ - Virusul A/H1N1 al gripei porcine a contaminat 77.201 de oameni în 120 de ţări şi teritorii, provocând moartea a 332 de persoane, conform ultimului bilanţ publicat miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.

Numărul de bolnavi înregistraţi a crescut cu 6.308 de la ultimul bilanţ dat publicităţii luni pe site-ul OMS.

OMS, care a declarat gripa porcină prima pandemie atipică de gripă a secolului, anunţa atunci 70.893 de cazuri în 116 ţări şi teritorii, dintre care 311 mortale.

Marea Britanie, una dintre ţările cele mai afectate de pe planetă, a înregistrat de luni 2.288 de noi cazuri de gripă porcină, numărul îmbolnăvirilor cu A/H1N1 fiind în prezent de 6.538, dintre care trei au provocat moartea pacienţilor.

Numărul de cazuri este în puternică creştere în Chile, cu 1.025 de îmbolnăviri, bilanţul fiind de 6.211 de persoane.

Maladia a continuat să se răspândească şi în Mexic, unde a apărut în martie, autorităţile depistând în total 8.680 de cazuri, dintre care 116 mortale. AGERPRES/(Florin Ştefan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Kenya anunţă primul caz confirmat de gripă porcină Nairobi, 29 iun /Agerpres/ - Kenya a descoperit prima contaminare cu gripă porcină, la un student britanic de 20 de ani, a declarat luni ministrul sănătăţii, Beth Mugo, citat de Reuters.
Primul deces cauzat de gripa porcină în Spania Madrid, 30 iun /Agerpres/ - O tânără infectată cu virusul A(H1N1) a decedat la Madrid, fiind primul caz mortal de gripă porcină înregistrat în Spania, au anunţat marţi surse medicale, citate de AFP.
Primele victime ale gripei A(H1N1) în Nepal Katmandu, 30 iun /Agerpres/ - Ministerul nepalez al Sănătăţii a anunţat primele cazuri de gripă A(H1N1) din ţara himalayană, notează marţi Associated Press.
Australia a început testele clinice pentru un vaccin împotriva gripei porcine Canberra, 22 iul /Agerpres/ - Australia, una dintre ţările cele mai afectate de gripă porcină din zona Asia-Pacific, a început miercuri testele clinice pentru definitivarea unui vaccin împotriva gripei porcine, au anunţat surse guvernamentale, citate de AFP.
Albania confirmă primul caz de gripă porcină Tirana, 21 iul /Agerpres/ - Albania a confirmat luni primul caz de gripă porcină la un student care deja s-a vindecat de această boală, informează Associated Press.
Marea Britanie: Ministrul sănătăţii face apel la calm după confuzia generată de sfaturile privind gripa porcină Londra, 20 iul /Agerpres/ - Ministrul britanic al sănătăţii Andy Burnham a asigurat din nou luni că Marea Britanie este bine pregătită pentru a face faţă unei pandemii de gripă porcină şi a respins acuzaţiile conform cărora guvernul a lansat sfaturi contradictorii, relatează Reuters.