Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Datorii ale CJAS, pentru programele naţionale de sănătate
joi, 24 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin înregistrează, la această dată, obligaţii de plată restante la furnizorii de medicamente, pentru boli cronice utilizate în programele naţionale cu scop lucrativ, în sumă de aproape 4 milioane lei.

Potrivit CJAS, pentru tratamentul bolnavilor cu afecţiuni oncologice suma se ridică la aproape 2 milioane de lei, pentru bolnavii de diabet - la peste 1,5 milioane lei.
De asemenea, pentru tratamentul accidentelor hemoragice ale bolnavilor cu hemofilie, talasemie şi alte boli rare, suma se ridică la circa 46.000 lei, pentru tratamentul stării postransplant, restanţele se ridică la aproximativ 90.000 lei, iar la bolnavii de HIV/SIDA - la peste 300.000 lei.
''Ponderile privind cheltuielile totale sunt reprezentate de programul pentru tratamentul bolnavilor cu afecţiuni oncologice, care reprezintă 35,51 procente, de tratamentul celor bolnavi de diabet zaharat, cu 27,52 %, din care trataţi cu insulină 15,34%, apoi de tratamentul bolnavilor de HIV/SIDA, cu 23,41%, dar şi de tratamentul de supleere a funcţiei renale cronice, prin dializa peritoneală continuă, cu 4,22 procente'', a precizat Mariana Caliga, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin, în şedinţa Comisiei de Dialog Social, desfăşurată miercuri, la Reşiţa. AGERPRES/(AS - Paula Neamţu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Peste 3.300.000 lei pentru programele naţionale de sănătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a primit, pentru primul trimestru al acestui an, peste 3.300.000 lei, reprezentând prima tranşă de bani care trebuie distribuită furnizorilor ce derulează subprogramele din cadrul programului naţional de sănătate, a declarat vineri, directorul economic...
Caraş-Severin: CJAS a primit mai puţini bani, în acest an, pentru programele naţionale de sănătate În judeţul Caraş-Severin, anul acesta sunt mai puţini bani pentru programele naţionale de sănătate - 6,85 milioane lei, faţă de peste 8,3 milioane lei pentru anul 2011.
Harghita: A crescut numărul de pacienţi beneficiari ai programelor naţionale de diabet zaharat, ocologie, ortopedie şi dializă Numărul pacienţilor din Harghita care beneficiază de programele naţionale de diabet zaharat, oncologie, ortopedie şi dializă a crescut în acest an, se arată într-o analiză făcută publică luni, la şedinţa Colegiului Prefectural.
Brăila: Medicii au prescris medicamente în valoare de peste 80 milioane lei Medicii brăileni au prescris anul trecut medicamente în valoare de peste 80 de milioane de lei, potrivit unui raport întocmit de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Brăila.
CJAS Suceava are restanţe mai vechi de un an la medicamente Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava are restanţe la plata facturilor la medicamente vechi de peste un an, a declarat presei, vineri, directorul instituţiei, Adela Băişanu.
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.