Cele mai citite
 


Crucea Roşie germană continuă sprijinul umanitar acordat zonelor Haţeg şi Petroşani
joi, 24 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Crucea Roşie din localitatea germană Sackingen va continua sprijinul umanitar acordat comunităţilor sărace din zonele Haţeg şi Petroşani, relaţiile de colaborare cu filiala din judeţul Hunedoara fiind începute în urmă cu 17 ani.

'Vom continua activitatea în oraşele Haţeg şi Petroşani. Vrem să ajutăm oamenii care au probleme, în special pe cei cu dizabilităţi, care sunt nevoiţi să stea acasă şi au nevoie de sprijin', a declarat Fred Thelen, reprezentantul Crucii Roşii din Sackingen, în cadrul unei întâlniri avute, miercuri, cu preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Moloţ.


Reprezentanţii Crucii Roşii din Sackingen au venit în sprijinul Crucii Roşii Hunedoara cu un transport umanitar din care nu lipsesc îmbrăcămintea, saltelele şi materialele igienico-sanitare. Valoarea ajutoarelor se ridică la 13.600 de euro şi vor fi destinate subfilialelor de Cruce Roşie din Haţeg şi Petroşani, aşa cum se întâmplă de două ori pe an.


'Filiala Crucii Roşii din Sackingen este un partener serios şi a sărit în ajutorul nostru ori de câte ori a fost nevoie. De aceea, vom continua relaţiile de colaborare cu partenerii germani ai Crucii Roşii Hunedoara', a afirmat preşedintele CJ Hunedoara.


Acesta a menţionat că instituţia pe care o reprezintă va promova un proiect de hotărâre prin care se va asocia cu filiala hunedoreană a Crucii Roşii, în vederea derulării unui program de investiţii la sediul acesteia din Deva.


Filiala Crucii Roşii din Sackingen a fost cea care a implementat, pentru prima oară în România, un program de îngrijiri medicale la domiciliu pentru persoanele aflate în suferinţă, programul pilot desfăşurându-se în parteneriat cu Crucea Roşie din Haţeg. De asemenea, partea germană a fost cea care a contribuit cu fondurile şi materialele necesare pentru dotarea sediului Crucii Roşii Haţeg. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Prefectura, Crucea Roşie, Poliţia strâng ajutoare pentru sinistraţi Mai multe instituţii, organizaţii şi partide politice, printre care Prefectura judeţului Hunedoara şi Crucea Roşie, Poliţia TF şi Primăria din Petroşani au anunţat că organizează campanii de strângere de ajutoare umanitare pentru persoanele sinistrate din judeţele afectate de căderile de zăpadă şi viscol...
Directorul Crucii Roşii, Ioan Silviu Lefter: Rămânem în prima linie a sprijinului umanitar Crucea Roşie Română marchează 140 de ani de activitate umanitară neîntreruptă, a declarat luni directorul general al organizaţiei, Ioan Silviu Lefter, care a precizat că aceasta va continua să aducă bucurie şi speranţă celor care au nevoie.
Hunedoara: Crucea Roşie ajută gimnastele din lotul naţional de junioare cu bani din mărţişoare Lotul naţional de gimnastică junioare, care se antrenează la Deva, va primi miercuri o donaţie de 1.200 de lei din partea Crucii Roşii Deva, banii fiind strânşi de voluntarii organizaţiei după ce au oferit locuitorilor oraşului mărţişoare confecţionate manual într-un atelier al Crucii Roşii.
Crucea Roşie avertizează asupra situaţiei umanitare grave din Siria Damasc, 13 mai /Agerpres/- Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunţat luni că primul proiect umanitar la nivel mondial pentru anul în curs se va desfăşura în Siria, ca urmare a situaţiei tot mai grave provocate de conflictul din această ţară, relatează agenţia EFE.
Crucea Roşie anunţă că dispune de un mai mare acces la civilii sirieni afectaţi de conflictul din Siria Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) livrează ajutoare unui număr mai mare de civili sirieni şi vizitează mai mulţi deţinuţi în închisorile guvernamentale, însă situaţia rămâne "dramatică" în zonele asediate, a declarat marţi directorul regional al CICR pentru Orientul Mijlociu, Robert Mardini...
Crucea Roşie Internaţională îşi va extinde operaţiunile în Afganistan, unde situaţia umanitară se deteriorează rapid (preşedintele CICR) Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) îşi va intensifica operaţiunile de asistenţă în Afganistan pentru a răspunde nevoilor comunităţilor afectate de război în această ţară, a declarat vineri preşedintele CIRC, Peter Maurer, în ultima zi a vizitei sale în această ţară, relatează Xinhua.