Cele mai citite
 


Covasna: Liberalii pregătesc trei moţiuni simple pe Sănătate
joi, 24 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Preşedintele PNL Covasna, Marius Obreja, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că liberalii pregătesc trei moţiuni simple pe Sănătate, ce vizează medicina de familie, reorganizarea şi restructurarea spitalelor şi medicamentele compensate şi coplata.

Marius Obreja a precizat că membrii Comisiei de sănătate din cadrul PNL, coordonată de fostul ministru Eugen Nicolăescu, se vor întruni vineri la Târgu Mureş pentru a discuta pe marginea subiectelor enunţate şi pentru a definitiva textul celor trei moţiuni.
Potrivit acestuia, la întâlnire au fost invitaţi şi reprezentanţi ai organizaţiilor judeţene ale PNL, iar delegatul covăsnean va fi însărcinat să prezinte comisiei situaţia tensionată existentă la Spitalul de patologie neuromusculară din Vâlcele, care, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern aflat în dezbatere publică, ar urma să fie desfiinţat, iar pacienţii mutaţi la Întorsura Buzăului.
Liderul PNL a menţionat că acest proiect reprezintă o ''iniţiativă heirupistă'', tipică pentru actualul Guvern, care niciodată nu se consultă cu cei implicaţi direct, asupra cărora se răsfrâng deciziile.
Conducerea Asociaţiei Distroficilor Muscular din România (ADMR), care are circa 1.200 de membri, a anunţat că începând de lunea viitoare va organiza acţiuni de protest pentru a împiedica mutarea spitalului.
Preşedinta Asociaţiei, Maria Teodorescu, a declarat, pentru AGERPRES, că Spitalul din Vâlcele, singurul din ţară profilat pe recuperarea bolnavilor cu distrofii musculare, are o tradiţie de peste 30 de ani şi nu întâmplător a fost ridicat în această staţiune, ci pentru că aici există o serie de factori naturali care ajută pacienţii.
''Noi refuzăm categoric să ne mutăm la Întorsura Buzăului, nu suntem de acord, pe noi nimeni nu ne-a întrebat. (...) Se ştie că acolo e polul frigului din România, iar pentru bolnavii cu distrofii se recomandă o climă blândă'', a declarat Maria Teodorescu. AGERPRES/(A - Oana Mălina Negrea)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Bolnavii cu distrofii musculare vor să continue protestele în faţa Ministerului Sănătăţii Membrii Asociaţiei distroficilor muscular din România, care protestează de trei zile împotriva mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului, susţin că vor picheta sediul Ministerului Sănătăţii din Bucureşti pentru a împiedica materializarea acestui proiect.
Covasna: ADMR cere noului ministru al Sănătăţii redeschiderea spitalului de la Vâlcele Asociaţia Distroficilor Muscular din România (ADMR) solicită noului ministru al Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, redeschiderea Centrului de patologie neuromusculară din localitatea covăsneană Vâlcele, care a fost închis în anul 2011, în urma reorganizării sistemului sanitar.
Covasna: Protest în fata Ministerului Sanatatii împotriva mutării Centrului de patologie neuromusculară din Vâlcele Aproximativ 100 de membri ai Sindicatul Sanitas Covasna şi ai Asociaţiei Distroficilor Muscular din România vor picheta marţi sediul Ministerului Sănătăţii, din Bucureşti, în semn de protest faţă de decizia mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului.
Covasna: Plângere împotriva statului român la CEDO pentru închiderea Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele Asociaţia Distroficilor Muscular din România (ADMR) şi Sindicatul Sanitas Covasna vor să cheme în judecată statul român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg pentru închiderea spitalului de patologie neuromusculară din localitatea Vâlcele şi mutarea lui la Întorsura Buzăului...
Covasna: Angajaţii şi pacienţii spitalului din Vâlcele au reluat protestele Cadrele medicale şi bolnavii internaţi la Spitalul de patologie neuromusculară din Vâlcele au reluat luni protestele împotriva mutării acestei unităţi medicale la Întorsura Buzăului.
Covasna: Protest al angajaţilor şi pacienţilor de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele în faţa Prefecturii Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele vor picheta miercuri, între orele 12 şi 13, sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe, în încercarea de a determina conducerea Ministerului Sănătăţii să renunţe la decizia de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului...