Cele mai citite
 


Germania urmează să recunoască diplomele acordate de instituţiile străine
joi, 24 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Cabinetul cancelarului german, Angela Merkel, urmează să aprobe o lege prin care vor fi recunoscute diplomele acordate de instituţiile străine, facilitând astfel accesul imigranţilor educaţi la locurile de muncă din Germania, relatează AP.

Noua lege are ca obiectiv atragerea forţei de muncă specializate şi deschiderea accesului la piaţa muncii pentru aproximativ 300.000 de imigranţi care au absolvit instituţii de învăţământ superior şi care se află deja în ţară. Cabinetul urmează să aprobe legea miercuri, după ce va fi votată de parlament.
Camera germană de Industrie şi Comerţ estimează că Germania are nevoie de 400.000 de ingineri, muncitori calificaţi şi meşteşugari. În domeniul medical, este nevoie de 12. 000 de doctori şi 3. 000 de medici generalişti.
Rata şomajului din Germania a atins 7, 9 luna trecută, fiind una dintre cele mai crescute din Europa.AGERPRES/(Smaranda Câmpeanu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Frankfurter Rundschau: Nici urmă de valuri de imigranţi români şi bulgari de la 1 ianuarie în Germania Un val de plecări către locuri de muncă în Germania nu este de sesizat în România şi Bulgaria: avioanele, autobuzele şi trenurile către nord-vestul continentului nu au fost mai pline ca în alte dăţi înainte sau după Anul Nou, odată cu ridicarea definitivă a restricţiilor asupra accesului pe piaţa forţei...
Şefii companiilor britanice care le oferă prioritar locuri de muncă românilor, nu britanicilor, în atenţia presei Şefii de companii britanice oferă mii de locuri de muncă unor lucrători români în pofida faptului că şomajul din Marea Britanie a atins cel mai mare nivel din ultimii 17 ani, numărul şomerilor cifrându-se la 2,68 milioane. În contextul în care rata şomajului a urcat la 8,4%, doritorii români de locuri...
Violenţa împotriva unor lucrători imigranţi din Cipru, rezultat al colapsului economic (Independent) Lucrătorii imigranţi din Cipru sunt din ce în ce mai mult ţinta unor atacuri pe insula de vacanţă afectată de colapsul economic, scrie cotidianul britanic The Independent.
EFE: Românii şi bulgarii aşteaptă cu sentimente diferite deschiderea frontierelor UE Românii şi bulgarii trăiesc cu sentimente diferite, cuprinse între bucurie şi ironie, dar şi lipsă de interes şi amărăciune ridicarea restricţiilor de pe piaţa forţei de muncă din restul ţărilor Uniunii Europene. EFE notează marţi, în cadrul unui material preluat de El Pais, că îndeosebi de sensibili...
INTERVIU/Nini Săpunaru:România este singura ţară europeană care poate cultiva cu succes soia modificata genetic România este singura ţară din Uniunea Europeană care poate cultiva cu succes soia modificată genetic, iar această cultură ar putea contribui cu 1 - 1,5 miliarde de euro la PIB-ul ţării, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, Nini Săpunaru, preşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură...
Germania caută asistente medicale în China Germania are o atât de mare nevoie de persoane care să aibă grijă de bătrâni, încât a lansat o companie de recrutare a 150 de asistente medicale din China, relatează thelocal.de.