Cele mai citite
 


Harghita: Şefii de secţie de la Spitalul Judeţean solicită demiterea directorului medical, acuzat de comportament ofensator
joi, 24 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Şefii de secţie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc solicită demiterea din funcţie a directorului medical, dr. Csiki Csongor, pe care îl acuză de comportament jignitor şi ofensator.

 

Managerul spitalului, dr. Demeter Ferenc, a declarat miercuri pentru AGERPRES că nemulţumirile au fost generate de intenţia conducerii de a organiza un 'examen intern', pentru posturile de şefi de secţie, în condiţiile în care contractele celor care ocupau aceste funcţii expirau.
Managerul spitalului, dr. Demeter, a refuzat să facă vreun comentariu despre ceea ce s-a întâmplat în şedinţa susţinută pe această temă în urmă cu aproximativ două săptămâni, dar a recunoscut că i-a fost înaintată o solicitare, semnată de 17 şefi de secţie, în care aceştia cer eliberarea din funcţie a dr. Csiki.
'Din cauza comportamentului ofensator şi jignitor faţă de întregul corp medical prezent la şedinţă, cerem eliberarea din funcţie a dr. Csiki Csongor', se arată în cererea şefilor de secţie.
Unul dintre cei care au semnat solicitarea de demitere este dr. Dorin Sângeorzan, care conduce secţia de urologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.
Nici Sângeorzan nu a spus ce s-a întâmplat la şedinţa respectivă, dar a subliniat că 'ar fi fost foarte elegant şi deosebit de important ca dr. Csiki să-şi ceară scuze pentru comportamentul său, mai ales că avut ocazia şi la o şedinţă organizată ulterior, dar nu a făcut-o'.
El a precizat că dr. Csiki este un medic specialist foarte bun, cu care a avut relaţii profesionale bune, dar există probleme legate de relaţia pe care o are cu el în calitate de director medical.
În replică, dr. Csiki Csongor consideră că 'nu este de bun augur' să-şi exprime părerea despre propriul comportament.
'Nu este de bun augur să-mi exprim părerea despre propriul comportament. Eu m-am purtat, sau am vrut să mă port, în maniera potrivită situaţiei şi nu pot acum să afirm dacă ceea ce spun alţii despre mine este adevărat sau nu', a declarat dr. Csiki Csongor, pentru AGERPRES.
Solicitarea şefilor de secţie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi analizată, săptămâna viitoare, în şedinţa Consiliului de Administraţie. Acest organism este format din doi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, un reprezentant al preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, şi doi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică.
Dr. Csiki Csongor este membru al Consiliului Judeţean Harghita, din partea UDMR. AGERPRES /(AS-Gina Ştefan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost acreditat ca Centru de recoltare de organe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost acreditat de Ministerul Sănătăţi ca Centru de recoltare de organe, această activitatea urmând să înceapă în curând.
Harghita: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc are nevoie de un RMN Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc are nevoie de un aparat de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), atât pentru noua secţie de neurochirurgie care urmează să se înfiinţeze, cât şi pentru pacienţii care sunt nevoiţi să meargă în judeţele învecinate pentru o astfel de investigaţie.
Harghita: La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a debutat în premieră activitatea de neurochirurgie La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a debutat în premieră activitatea de neurochirurgie, iar pacienţii din Harghita nu vor mai fi nevoiţi să meargă să se trateze în judeţele învecinate.
Harghita: La Spitalul Judeţean de Urgenţă se amenajează o sală de naştere alternativă Miercurea Ciuc, 4 ian /Agerpres/- Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va dispune, în curând, de o sală de naştere alternativă, în prezent fiind efectuate ample lucrări de modernizare şi extindere.
Harghita: Deficitul de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc este în scădere Deficitul de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc este în scădere, după ce tineri specialişti au reînceput să se îndrepte către această unitate sanitară.
Harghita: Grevă spontană la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Aproximativ 200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc au încetat lucrul, luni, nemulţumiţi că nu au primit la timp bonurile de masă din luna septembrie.