Cele mai citite
 


Iaşi: Autorităţile locale vor Spital regional de urgenţe la Miroslava
joi, 24 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Autorităţile locale doresc ca viitorul Spital Regional de Urgenţe din Iaşi să fie construit în comuna Miroslava, în apropierea fabricii de medicamente Antibiotice SA, deşi ministrul Sănătăţii anunţa, la începutul lunii, că Spitalul Regional de Urgenţe Iaşi va fi construit în comuna Holboca.

Prefectul Dragomir Sava Tomaşeschi s-a întâlnit miercuri cu reprezentanţii municipalităţii ieşene, cei ai comunelor limitrofe Iaşiului, ai Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi,  ai Casei Judeţene a Asigurărilor Sociale de Sănătate (CJASS), Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Pompierilor (ISU), UPU - SMURD, Ambulanţei, pentru a discuta despre spitalul care va deservi locuitorii din zona Moldovei.
În urma discuţiilor, susţine prefectul Tomaşeschi, s-a convenit ca noul spital să fie construit pe un teren de 12 hectare, în apropiere de şoseaua de centură a municipiului reşedinţă, în spatele fabricii de medicamente Antibiotice SA.
"Am concluzionat cu toţii că soluţia cea mai bună pentru construirea acestui Spital Regional de Urgenţe este la Miroslava. Voi comunica Ministerului Sănătăţii soluţia aleasă de noi. Din ceea ce ştiu, spitalul va fi construit prin parteneriat public-privat. Astfel de spitale vor mai fi ridicate şi la Cluj şi Timişoara. Este o oportunitate pe care noi ieşenii nu trebuie să o scăpăm", a declarat presei prefectul Iaşiului.
La începutul lunii martie, ministrul Sănătăţii anunţa că Spitalul Regional de Urgenţe Iaşi va fi construit în comuna Holboca, urmând ca pentru această investiţie guvernul să solicite Consiliului Local din localitate transferul a 12 hectare de teren în domeniul public al statului, astfel încât construcţia să se poată demara într-un parteneriat public privat. La scurt timp, după anunţul oficial, deputatul PDL Petru Movilă, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor a cerut schimbarea locaţiei în comuna Miroslava. AGERPRES/(A, Daniela Malache)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Deputatul Petru Movilă anunţă mutarea locaţiei Spitalului Regional de Urgenţe Autorităţile locale şi centrale nu sunt decise în ceea ce priveşte amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe de la Iaşi, locaţia acestuia fiind schimbată, a declarat luni, deputatul PDL Petru Movilă, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor.
Iaşi: Spitalul Regional de Urgenţă, din nou în atenţia autorităţilor şi politicienilor Contractul de proiectare al viitorului Spital Regional de Urgenţe din Iaşi va fi încheiat în luna octombrie şi tot atunci se va şti unde va fi amplasată această unitate medicală care va fi construită cu fonduri provenite de la Banca Mondială şi din bugetul local, a declarat joi pentru AGERPRES primarul...
Iaşi: Specialiştii CNI şi ai Ministerului Sănătăţii amână decizia privind amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe O echipă de arhitecţi de la Compania Naţională de Investiţii şi specialişti din Ministerul Sănătăţii s-a aflat vineri la Iaşi pentru a discuta cu autorităţile locale despre amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe, fără a se ajunge însă la luarea vreunei decizii.
Ministrul Sănătăţii: Decizia alegerii terenului pentru Spitalul Regional Iaşi va fi una pur tehnică, nu politică Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţă va fi ales "pur tehnic" şi se speră ca alegerea să fie făcută până la finele lunii octombrie.
Iaşi: Primarul Mihai Chirica a anunţat că va sesiza DNA referitor la amplasamentul Spitalului Regional de Urgenţe Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că va depune o plângere penală in rem la DNA, nemulţumit fiind de presiunile care se fac în privinţa amplasamentului viitorului Spital Regional de Urgenţe.
Iaşi: Viitorul Spital Regional de Urgenţe va fi construit în zona Moara de Vânt, susţine primarul municipiului Primarul Mihai Chirica a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că viitorul Spital Regional de Urgenţe va fi construit în zona Moara de Vânt.