Cele mai citite
 


Iaşi: Cinci cazuri confirmate de gripă tip AH1N1
joi, 24 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Cinci persoane din Iaşi au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul gripal de tip AH1N1, în urma analizelor efectuate în laboratoarele Institutului ''Cantacuzino'' din Bucureşti, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi.

Purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu, a declarat presei că două dintre cele cinci persoane confirmate cu virusul gripei noi sunt femei.
"Recoltările au fost făcute de medicii de familie, iar tratamentul cu antivirale a fost urmat la domiciliu, fiind evoluţii uşoare ale bolii", a explicat Marius Voicescu.
Conform sursei citate, de la începutul anului, la Iaşi au fost confirmate 40 de cazuri de gripă de tip AH1N1.
În ceea ce priveşte virozele respiratorii, în judeţul Iaşi, săptămâna trecută s-au înregistrat 7.310 de cazuri, cu 373 mai puţine faţă de săptămâna anterioară. De asemenea, în aceeaşi perioadă, a scăzut şi numărul de internări.
Potrivit reprezentantului DSP, o uşoară scădere, cu 70 de cazuri, s-a constatat şi în cazul pneumoniilor. AGERPRES/(A - Daniela Malache)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DSP Dâmboviţa: Nouă cazuri confirmate de gripă AH1N1 Şapte cazuri de gripă porcină (cu virusul gripal AH1N1), precum şi două cazuri de infecţie acută respiratorie - SARI, cu virusul AH1N1, dintre care un copil de opt luni din Târgovişte, au fost confirmate la nivelul judeţului Dâmboviţa, conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa.
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Iaşi: Aproape 30.000 de vaccinuri administrate de teama gripei pandemice Aproape 30.000 de persoane s-au imunizat până acum faţă de gripa A/H1N1, cele mai multe vaccinându-se în cursul săptămânii trecute, potrivit autorităţile sanitare locale.
Iaşi: Numărul persoanelor confirmate cu gripă de tip nou a ajuns la trei Specialiştii de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti au mai confirmat, în ultimele ore, un caz de gripă de tip AH1N1 în municipiul Iaşi.
Neamţ: Caz de gripă AH1N1 confirmat pentru o femeie din municipiul Roman Medicii epidemiologi ai Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ au confirmat, vineri, pentru AGERPRES, apariţia primului caz de gripă AH1N1 în judeţ.
Iaşi: Încă şase studenţi suspectaţi că au virusul gripal AH1N1, la spital Numărul studenţilor de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, internaţi după ce au fost testaţi pentru infectarea cu virsul AH1N1, a ajuns la 18.