Cele mai citite
 


Iaşi: Medicii şi asistenţii, învăţaţi cum să prevină îmbătrânirea cerebrală
joi, 24 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Un număr de 350 de medici şi asistenţi medicali din mai multe judeţe din Regiunea de Nord-Est a României vor fi beneficiari ai proiectului "Instruire în noile tehnologii medicale şi perfecţionare pentru medicii şi asistenţii medicali din ambulatorii de specialitate şi spitale în brain-aging".

Proiectul este lansat de Fundaţia Ana Aslan International în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.
Potrivit organizatorilor, formarea profesională din Regiunea Nord-Est, se va desfăşura în perioada 2-16 mai, la Iaşi, şi va viza 150 de medici şi 200 de asistenţi medicali din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui.
La nivel naţional, proiectul va fi derulat, pe o perioadă de trei ani, în opt centre regionale: Cluj, Iaşi, Râmnicu Vâlcea, Constanţa, Piteşti, Timişoara, Braşov, Bucureşti. Valoarea sa totală este de peste 20 milioane lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 19 milioane de lei. În total, pe parcursul celor trei ani, vor fi pregătiţi 1.220 de medici şi 1.600 de asistenţi medicali.
Prin intermediul acestui proiect de fonduri structurale, unic în România, dar şi în Europa, se vor dezvolta competenţe în domeniul îmbătrânirii cerebrale în şase specialităţi medicale: medicina imagistică, moleculară, neurologie, psihiatrie, geriatrie şi medicină de familie.
În cadrul acestui proiect, asistenţii şi medicii vor fi învăţaţi cum să prevină, să prevadă şi să susţină, atât prin diagnostic, cât şi terapeutic, îmbătrânirea cerebrală. AGERPRES/(AS-Daniela Malache)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiect cu fonduri europene privind formarea cadrelor medicale în domeniul îmbătrânirii cerebrale Bucureşti, 21 oct /Agerpres/ - Fundaţia Ana Aslan International, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMMR), a lansat, joi, un proiect unic în România, finanţat cu fonduri europene, pentru dezvoltarea...
Cluj: Proiect cu finanţare europeană împotriva îmbătrânirii cerebrale Fundaţia Ana Aslan International derulează un proiect care are ca scop dezvoltarea de competenţe în domeniul îmbătrânirii cerebrale în mai multe specialităţi medicale, iar unul dintre stagiile de pregătire a avut loc sâmbătă la Cluj-Napoca.
Iaşi: 800 de specialişti în urgenţe medicale, pregătiţi prin intermediul programelor europene Peste 800 de specialişti în domeniul urgenţelor medicale vor fi pregătiţi prin intermediul unui program european, în cadrul proiectului ''Formarea profesională în domeniul urgenţei medicale şi promovarea utilizării noilor tehnologii pentru personalul din sectorul sănătăţii''.
Iaşi: Asistenţii medicali nu pot obţine adeverinţele de promovare Peste 300 de asistenţi medicali ieşeni care au promovat examenul de grad principal în cursul anului trecut susţin că nu pot obţine adeverinţele care certifică acest lucru.
Iaşi: Asigurări de răspundere civilă profesională pentru asistenţi medicali şi moaşe între 2.000 şi 10.000 de euro Asistenţii medicali şi moaşele vor încheia contracte de asigurare pentru răspundere civilă profesională între 2.000 şi 10.000 de euro pentru anul 2011, susţin reprezentanţii Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.
ANOFM: Aproape 6.100 de locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 13 - 19 ianuarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 6.088 de locuri de muncă vacante pentru perioada 13 - 19 ianuarie 2012, cu 2.251 mai multe decât săptămâna precedentă, informează, vineri, ANOFM.