Cele mai citite
 


Japonia/nuclear: Premierul nipon interzice produsele agricole din două prefecturi
joi, 24 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Premierul nipon, Naoto Kan, a ordonat miercuri interzicerea comercializării laptelui şi a legumelor cu frunze verzi provenind din prefecturile Fukushima şi Ibaraki /nord-est de Tokyo/, din cauza nivelului crescut de radioactivitate în zonă, ca urmare a accidentului de la centrala nucleară Fukushima Daiichi, informează Kyodo.
 

Decizia este în vigoare, a indicat Naoto Kan. Acesta a solicitat populaţiei să nu consume legume la care a fost detectat o depăşire a radioactivităţii, în special spanac, broccoli, varză şi conopidă, cerând ca legumele cu frunze verzi provenind din Fukushima şi laptele colectat în Ibaraki să fie scoase de la vânzare.

S-a stabilit un nivel de radioactivitate crescut la 11 legume din zone situate în împrejurimile centrale nucleare afectate de cutremurul devastator urmat de tsunami, produs la 11 martie în nord-estul Japoniei/, a anunţat Ministerul Sănătăţii nipon.

De asemenea, în prefectura Ibaraki s-a descoperit lapte contaminat.

Centrala de la Fukushima se află la 250 de kiloemtri nord-est de Tkyo, iar prefectura Ibaraki este situată între Fukushima şi Tokyo /35 de milioane de locuitori/.

SUA şi Coreea de Sud la rândul lor au anunţat drept iminentă interzicerea comercializării de produse alimentare provenind de la Fukushima şi din alte provincii, situate în apropierea centralei nucleare avariate.AGERPRES/(Florence Bedreagă)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Coreea de Sud nu raportează cazuri noi de MERS, pentru prima dată în ultimele 16 zile Ministerul Sănătăţii de la Seul a anunţat sâmbătă că în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat noi cazuri de contaminare cu MERS (Middle East Respiratory Syndrome), pentru prima dată în 16 zile, relatează Yonhap şi Reuters.
Epidemia de MERS în Coreea de Sud: Bilanţul urcă la 27 de morţi Epidemia de MERS (sindromul respirator din Orientul Mijlociu) care loveşte de o lună în Coreea de Sud a făcut 27 de morţi, potrivit celui mai nou bilanţ prezentat luni de Ministerul Sănătăţii de la Seul, preluat de AFP.
Informaţii despre lapte contaminat cu o toxină cauzatoare de cancer provoacă îngrijorare în Balcani Informaţiile potrivit cărora laptele din Balcani ar fi contaminat cu o toxină cauzatoare de cancer au provocat mare îngrijorare în regiune, relatează marţi agenţia Associated Press, menţionând că autorităţile au făcut apel la calm până când vor fi finalizate testele oficiale.
Ţurcanu (ANSVSA):Rezultatele probelor de lapte vor fi gata în circa două zile;laptele presupus a fi contaminat nu a ajuns la raft Rezultatele celor 1.076 de probe de lapte prelevate de inspectorii sanitari-veterinari vor fi gata în aproximativ două zile în condiţiile în care laboratoarele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) sunt suprapopulate iar laptele presupus a fi contaminat nu...
Coreea de Sud: Două cazuri mortale de coronavirus MERS (media) Ministerul Sănătăţii din Coreea de Sud a anunţat marţi că două persoane diagnosticate cu coronavirusul MERS (Middle Eastern Respiratory Syndrome) au murit în această ţară, potrivit agenţiei sud-coreene de presă Yonhap, citată de AFP.
China: Laptele contaminat cu nitriţi ar fi provocat moartea a trei copii Mass-media oficiale chineze au anunţat vineri decesul a trei copii şi îmbolnăvirea a încă 35, care consumaseră lapte provenind de la două fabrici din nord-vestul Chinei, contaminat după toate probabilităţile cu nitriţi, informează AP.