Cele mai citite
 


Sfaturi dietetice dupa principiile medicinei naturiste
miercuri, 17 decembrie 2008   ::   1 Comentarii :: :: Leacuri din batrani, Nutritie, Altfel de medicina
 

Alimentele trebuie consumate in stare proaspata si cruda cat mai mult posibil. Daca este necesara prepararea termica, sunt de preferat fierberea in aburi, fierberea in apa sau prepararea la cuptor sau pe gratar . Mentionam ca atunci cand consumul in stare cruda nu este posibil, cea mai de preferat este fierberea in aburi, pentru ca distruge cel mai putin principiile nutritive din alimentul respectiv.

Hrana zilnica trebuie sa contina in proportie substantiala fructe si vegetale in stare cruda. Fructele se consuma singure, pentru ca timpul lor de digestie este mult mai scurt decat al tuturor celorlate alimente. Altfel, consumate impreuna cu alte alimnete (obiceiul de a manca fructe dupa masa), ele vor creste nivelul de aciditate din stomac.

 

Laptele este un aliment valoros daca este consumat in stare cruda. Este gresita ideea conform careia grasimile din lapte sunt daunatoare organismului. Laptele nedregresat contine colesterol, care este necesar bunei functionari a creierului.
Alimente care trebuie incluse in dieta: fructe, legume, zarzavaturi, cereale integrale (sub forma de paine, nu sub forma expandata), peste, oua, lactate si branzeturi proaspete, ciuperci, ulei presat la rece, miere, apa de izvor, sare NEIODATA (in cantitate redusa).
Alimente care pot fi consumate, dar in cantitate redusa: carnea si preparatele din carne.
 
 
Alimente care trebuie evitate: conservele, produsele instant, mezelurile, zaharul, uleiul rafinat, margarina, bauturile racoritoare, alcoolul.
 
 
Consumul de vin este permis, in cantitati de pana la 250 ml pe zi. Este bine sa fie consumat seara. Vinul rosu contine flavonoide care sunt antitrombotice, ca si compusi fenolici (taninurile de exemplu) care contribuie la scaderea colesterolului.
 
 
 
Bibliografie
[1] P. Chirila, M. Chirila, N. Macovei, E. Capetti, Bolnavul ca victima ... Raspunsul medicinii naturiste, Editura Christiana, 2000.
[2] G. E. Griffin, World without cancer: The story of Vitamin B17, American Media, 1996.
[3] P. Chirila, Alimentatia echilibrata a omului sanatos, Editura National.

 

Notare
Comentarii
de Alina
eu folosesc aplicatia asta pe iPhone pentru diverse tratamente naturiste. e foarte utila: http://itunes.apple.com/us/app/enciclopedia-plantelor-medicinale/id396533887?mt=8

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sa ne detoxifiem organismul dupa sarbatori sau oricand simtim nevoia Ce este detoxifierea? Specialistii in diete de detoxifiere spun ca organismul nostru este in permanenta supraincarcat cu toxine datorate poluarii, fumatului, pesticidelor, aditivilor alimentari, alcoolului sau cafeinei.
"Alimente interzise pe timp de vara" Dupa o iarna lunga, friguroasa, in care hainele groase au ascuns destul de bine cateva kilograme in plus, a venit vara, cand excesele din timpul iernii trebuie sterse cu buretele. Ce mancam vara pentru a putea slabi sanatos si frumos sau numai pentru a ne mentine un tonus adecvat?
Bolile de inima încep din copilarie Odata cu venirea verii, parintii se grabesc sa asigure copiilor o vacanta sigura, sanatoasa si fericita. Vor fi unsi cu creme de protectie solara, echipati cu fluturasi de inot si casti de protectie. Dar daca pericolul cel mai mare nu vine de la piscina, ci din farfuriile lor? Daca boala de...
Alimentatia omului sanatos Specialistii ne recomanda sa avem cel putin 3 mese zilnice; dupa unii nutritionisti chiar 4-5 mese zilnice, in care caz alimentele se consuma in cantitati mai reduse la fiecare masa. O alimentatie corecta este una echilibrata, din care nu trebuie sa lipseasca niciuna dintre grupele de alimente.
Diete cu efect antiinflamator Notiunea de dieta cu efecte antiinflamatorii e bazata pe un concept simplu: poarta acest nume acele diete axate pe anumite alimente ce sunt recunoscute pentru abilitatile lor de a diminua inflamatiile. Multe din aceste diete cu efecte antiinflamatorii sunt concentrate in jurul unor alimente precum: cereale...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI/Lygia Alexandrescu: După Paşte, O dietă fadă sau de înfometare e cea mai păguboasă alegere După Paşte, trebuie să se revină la o dietă echilibrată, uşor redusă caloric, pentru a corecta efectul exceselor alimentare, vegetarianismul strict nefiind nici pe departe o soluţie pe termen lung, însă este foarte utilă şi recomandată o mărire a cantităţilor de fructe, legume, cereale integrale şi seminţe...