Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii va aloca în acest an 5 milioane de lei pentru achiziţia de lapte praf
joi, 24 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Direcţiile de sănătate publică vor primi, în perioada următoare, fonduri pentru a demara achiziţia de lapte praf la nivel local, Ministerul Sănătăţii alocând în acest sens 5 milioane de lei, informează MS, printr-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.
 

De lapte praf gratuit vor beneficia gratuit şi copiii ale căror mame au decedat.
În acest an, s-a hotărât ca produsul să fie distribuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni, ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie).
Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, ca şi până în prezent, pe reţetă, de către medicul de familie, se mai arată în comunicatul MS.
La sfârşitul anului 2010, la nivel naţional, exista un stoc de 200.000 kilograme lapte praf, cantitate suficientă pentru o perioadă medie de cel puţin 4 luni.
Până la demararea noilor achiziţii, Ministerul Sănătăţii va redistribui cantităţile excedentare de lapte praf de la nivelul unor direcţii de sănătate publică la cele care au epuizat stocurile, mai informează MS. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DSP Suceava, fără lapte praf pentru sugari Suceava, 21 aprilie /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a rămas fără lapte praf pentru sugari, iar stocurile nu pot fi completate deoarece Ministerul Sănătăţii nu a transmis încă fila de buget pentru programele de sănătate din acest an, în care intră şi cel pentru laptele gratuit...
Brăila: Laptele praf pentru sugari acoperă doar o treime din necesar Laptele praf pentru sugari, distribuit gratuit în Brăila, acoperă doar o treime din necesarul existent la nivelul judeţului, după cum a informat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, dr. Andreia Gavrilescu.
Olt: DSP a rămas fără fonduri pentru a acorda gratuit lapte praf pentru copii Direcţia de Sănătate Publică Olt a epuizat de luna trecută fondurile destinate achiziţionării de lapte praf pentru copii şi informează primăriile din judeţ să nu mai facă deocamdată deplasări la Slatina pentru a ridica laptele praf acordat gratuit unor copii pentru că produsul nu mai este în stoc.
Gorj: Stocul de lapte praf destinat bebeluşilor a fost epuizat Târgu-Jiu, 8 mar/Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a epuizat stocul de lapte praf destinat nou-născuţilor din judeţ, reprezentanţii instituţiei declarând că vor relua procedura de achiziţie a produsului după ce Ministerul Sănătăţii va aloca banii necesari.
Lapte praf gratuit pentru bebeluşii sectorului 2 Primăria Sectorului 2 a distribuit de la începutul anului lapte praf gratuit pentru 187 de copii nou-născuţi, oferind în total 935 de cutii, informează instituţia într-un comunicat remis joi.
Peste 1200 de bebeluşi au beneficiat de lapte praf gratuit în sectorul 2 în primele luni ale anului Peste 3.670 de cutii de lapte praf au fost distribuite de Primăria sectorului 2, de la începutul anului până în prezent, pentru 1.253 de copii nou-născuţi ai căror părinţi au solicitat acest drept, conform prevederilor legale, informează un comunicat al primăriei transmis joi AGERPRES.