Cele mai citite
 


România nu este afectată de radiaţiile din Japonia
joi, 24 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Endocrinologie
 

România nu poate fi afectată de norul radioactiv din Japonia, distanţa faţă de ţara noastră fiind de o dată şi jumătate ocolul globului, a declarat prof. dr. Constantin Dumitrache, şef de clinică la Institutul Parhon.

În context, acesta a precizat că excesul de iod poate avea efecte nedorite pentru organism.
"Consumul iodului nu este recomandat, deoarece, în exces, poate duce la afecţiuni nedorite pentru organism. În plus, în România, se consumă şi sare iodată, iar excesul nu este recomandat", a adăugat prof. Dumitrache.
Potrivit acestuia, iodura de potasiu este recomandată numai atunci când se produce un accident nuclear şi importantă este viteza cu care se administrează în cazul în care este nevoie.
''Astfel, în cazul unui accident nuclear se administrează la două ore după acesta, pentru a bloca tiroida şi a nu absorbi radiaţiile. Această blocare scade la 60% dacă se administrează iodură de potasiu după două ore, iar după o zi scade la 20% posibilitatea blocării tiroidiene'', a subliniat prof. dr. Dumitrache.
El a mai precizat că excesul de iod poate duce la tiroidite cronice.AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof. dr. C. Dumitrache: România nu este afectată de radiaţiile din Japonia; iodura de potasiu nu trebuie luată România nu poate fi afectată de norul radioactiv din Japonia, distanţa faţă de ţara noastră fiind foarte mare, a declarat prof. dr. Constantin Dumitrache, şef de clinică la Institutul Parhon. În context, acesta a precizat că excesul de iod poate avea efecte nedorite pentru organism.
Totul despre tiroida sau cum sa previi bolile tiroidiene Prof. dr. Constantin Dumitrache medic primar endocrinologie, doctor în ştiinţe medicale-Clinica Gral Medical Colentina
România poate fi un furnizor important de produse ecologice pentru piaţa germană România poate fi un furnizor important de produse ecologice pentru piaţa germană, una dintre cele mai mari consumatoare din lume de astfel de produse, au apreciat parlamentarii germani în întâlnirea avută cu reprezentaţii Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică - "Bio România".
Concentraţii nesemnificative de iod radioactiv au ajuns în România, în apa de ploaie şi laptele de oaie (studiu) Concentraţii minore de iod radioactiv provenit din Japonia au ajuns în România, substanţa găsindu-se în apa de ploaie şi laptele de oaie, relevă un studiu realizat de o echipă de cercetători români în cadrul Laboratorului de Cercetări din mina Slănic Prahova.
Japonia: Urme de iod radioactive, în glanda tiroidă a copiilor de la Fukushima Urme de elemente radioactive au fost detectate în glanda tiroidă a 45% din copiii din Fukushima şi împrejurimile centralei nucleare, grav avariată de cutremurul şi tsunami de la 11 martie, au anunţat joi surse oficiale locale, citate de AFP.
INTERMEDICAS, PARTENERIAT EXCLUSIV CU UN RENUMIT CHIRURG - ORTOPED GERMAN - Prof. Dr. Uwe Jens Fuhrmann consultă și operează în România prin Intermedicas Intermedicas (www.intermedicas.com), prima clinică din România specializată în servicii de second opinion medical, anunță parteneriatul exclusiv cu profesorul dr. Uwe Jens Fuhrmann, un cunoscut medic german specializat în ortopedie şi chirurgia traumatismelor.