Cele mai citite
 


Ungurii împărţiţi în privinţa dreptului la avort
joi, 24 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Obstetrica - Ginecologie
 

Deşi jumătate dintre cetăţenii ungari susţin dreptul la viaţă al fetusului, cei mai mulţi nu doresc o înăsprire a legislaţiei privind avortul, relevă un sondaj de opinie publicat miercuri în cotidianul Nepszabadsag.
 

Chestiunea referitoare la dreptul la avort este supusă criticilor în dezbaterile publice ca urmare a iniţiativei Partidului Popular Creştin Democrat, din alianţa la guvernare, de a include în noua Constituţie a Ungariei o clauză care sprijină dreptul la viaţă. Clauza ar nărui, în principiu, posibilitatea ca o femeie să facă avort după a 12-a săptămână de sarcină. Cu toate acestea, majoritatea cetăţenilor ungari susţin menţinerea acestei prevederi, potrivit unui sondaj Szinapszis realizat în luna februarie.

În total, 71% din cele 422 de femei chestionate au sprijinit opţiunea avortului: 29% au afirmat că acest lucru ar trebui să fie în totalitate decizia femeii, în timp ce 42% dintre respondente au estimat că avortul ar trebui să reprezinte o opţiune doar în cazul unei femei cu probleme financiare sau legate de familie.

25% dintre femeile chestionate au sprijinit avortul doar dacă probleme medicale impun acest lucru şi numai 3% au respins în totalitate ideea de avort. O femeie din trei dintre cele chestionate în cadrul sondajului a făcut deja un avort.AGERPRES/(Mihaela Moise)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Două din trei adolescente britanice însărcinate avortează Cifrele arată că două treimi din adolescentele britanice însărcinate avortează, iar rata celor care preferă să renunţe la sarcină, în loc s-o păstreze, a crescut cu o cincime în ultimii zece ani, informează Biroul Naţional de Statistică din Marea Britanie, citat de Daily Mail.
SUA: Vot simbolic asupra unei legi care interzice avortul după a 20-a săptămână de sarcină Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat marţi, într-un vot simbolic, o lege care limitează dreptul la avort la primele 20 de săptămâni de sarcină, unul din cele mai stricte texte antiavort din ultimele decenii, transmite AFP.
Polonia: Manifestaţie în negru împotriva interzicerii totale a avortului Mii de persoane îmbrăcate în negru au manifestat sâmbătă în faţa Parlamentului din Polonia împotriva unei legi are interzice avortul în această ţară condusă de dreapta conservatoare catolică şi a cărei legislaţie era deja printre cele mai restrictive din Europa, a transmis AFP.
Mii de femei din Polonia, în grevă contra interzicerii cvasitotale a avortului Mii de femei din Polonia îmbrăcate în negru au participat luni la manifestaţii sub sloganul "grevă pentru femei", împotriva unui proiect de lege care interzice practic avortul în această ţară cu o legislaţie deja printre cele mai restrictive din Europa.
Aproape jumătate dintre româncele fertile nu au beneficiat de o educaţie a reproducerii (sondaj) Un procent de 49% dintre româncele fertile afirmă că nu au beneficiat de vreo formă de educaţie sexuală sau a reproducerii, relevă un sondaj despre atitudini privind întreruperile sarcinilor nedorite în România, lansat de Institutul pentru Politici Publice (IPP) miercuri, în cadrul unei conferinţe de...
Irlanda adoptă o lege controversată asupra avortului în anumite cazuri Parlamentarii irlandezi au adoptat vineri, la scurt timp după miezul nopţii /joi 23.30 GMT/, o lege ce autorizează avortul în cazul când mama este în pericol, un text foarte controversat în această ţară cu tradiţie catolică puternică, potrivit televiziunii irlandeze RTE, informează AFP.