Cele mai citite
 


Exerciţiile fizice ocazionale, riscante pentru sănătate
sâmbătă, 24 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Corp sanatos
 

În general, exerciţiile fizice sunt considerate bune pentru sănătate pentru că scad riscul apariţiei unor boli de inimă şi îmbunătăţesc starea fizică, însă curbele de efort din timpul activităţilor fizice - inclusiv în timpul sexului - pot avea efecte contrare, provocând stop cardiac, informează cotidianul Daily Telegraph, în ediţia de marţi.

Riscurile sunt de până la 2,7 ori mai mari atunci când o persoană cu o sănătate generală proastă face exerciţii fizice intense, dar pot fi reduse printr-o activitate fizică constantă.
Oamenii de ştiinţă de la Universităţile Tufts şi Harvard din Boston au cercetat rezultatele mai multor studii şi au ajuns la concluzia că 'activitatea episodică' este asociată cu riscul unui atac de cord.


"Activitatea fizică regulată scade semnificativ riscul bolilor cardiovasculare şi mortalitatea din această cauză. În ciuda binecunoscutelor beneficii ale activităţii fizice constante, există dovezi potrivit cărora activitatea fizică, precum şi expunerile excesive la efort intens, precum activitatea sexuală sau stresul psihic, pot acţiona ca detonatoare ale episoadelor cardiace acute', au scris cercetătorii. Aceştia au trecut în revistă peste 14 studii privind motivele infarctului miocardic şi au descoperit că un număr mic, dar semnificativ de infarcturi au avut loc în timpul activităţii fizice sau sexuale.
Studiul a fost publicat în ultima ediţie a jurnalului medical JAMA.AGERPRES/(Gabriela Ionescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Exerciţiile fizice în exces după un atac de cord cresc riscul de deces (studiu) Exerciţiile fizice în exces după un atac de cord cresc riscul de deces, relevă un studiu american publicat marţi în revista Mayo Clinica Proceedings. Autorii subliniază că cercetarea a fost realizată în rândul supravieţuitorilor unui atac de cord şi rezultatele nu se pot aplica la populaţia generală...
Esti ingrijorat de nivelul colesterolului? Te-a anuntat doctorul ca ai nivelul colesterolului ridicat (hipercolesterolemie)? Atunci stii ca este necesar sa iti modifici regimul de masa si stilul de viata, pentru a reduce nivelul colesterolului si al riscului aparitiei bolilor de inima. Chiar daca medicul ti-a prescris medicamente pentru scaderea...
Stresul la locul de muncă creşte riscul de boli de inimă Un loc de muncă extrem de solicitant, cu un control redus asupra sa, ar putea fi o combinaţie mortală, au afirmat cercetătorii britanici, relatează vineri BBC.
Exerciţiile fizice pot fi la fel de eficiente ca medicamentele Exerciţiile fizice pot fi la fel de bune ca pastilele pentru cei care suferă de afecţiuni cum ar fi bolile cardiovasculare, indică un studiu citat miercuri de BBC.
Exerciţiile fizice intense asociate cu emoţiile puternice pot creşte riscul de infarct (studiu) Combinaţia de exerciţii fizice intense şi emoţii puternice ar putea fi dăunătoare pentru inimă, potrivit unui nou studiu realizat de oameni de ştiinţă irlandezi. În cadrul cercetării, experţii au descoperit că persoanele care fac sport atunci când sunt supărate sau nervoase au un risc de trei ori mai...
Activitatea fizică regulată reduce riscul dezvoltării mai multor tipuri de cancer (studiu) Efectuarea de exerciţii fizice constante, de nivel moderat până la susţinut, ar putea reduce riscul de dezvoltare a mai multor tipuri de cancer, potrivit unui studiu american publicat în 'Journal of the American Medical Association, Internal Medicine', citat luni de agenţia France Presse.