Cele mai citite
 


O nouă metodă de tratament de revascularizare a inimii
joi, 24 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

O nouă metodă de tratament de revascularizare a inimii va fi utilizată pentru prima dată în cardiologia din România la Clinica de Diagnostic Gral Medical.
Tratamentul, o premieră în sistemul privat atât prin inovaţie, cât şi prin caracterul noninvaziv al intervenţiei, se utilizează în cardiologie şi foloseşte undele acustice, cu ajutorul cărora circulaţia în zonele afectate de boala arterelor coronare este refăcută.

 

Prof. dr. Eduard Apetrei, consilier ştiinţific la această clinică, a explicat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că tratamentul cu unde de şoc este utilizat în cardiopatia ischemică. El a detaliat că această afecţiune poate fi tratată fie prin mijloace medicamentoase, fie prin cele nemedicamentoase, iar mai nou prin acest nou tip de tratament cu unde acustice.


Specialistul a făcut referire la faptul că nu toţi cei care au crize anginoase, potrivit studiilor efectuate în străinătate, rămân fără dureri, 25-30% suferind în continuare de dureri.
Noua metodă cu unde de şoc produce vasodilataţie şi formează noi vase mici - aşa-numitul proces de neovascularizare. Efectul terapeutic este acolo unde acţionează unda de şoc. Metoda este folosită în lume de patru ani şi, până în acest moment, nu au fost înregistrate efecte secundare.


"Noua terapie reduce numărul de crize anginoase cu 40%. Pacientul este însă investigat anterior foarte bine. Există un protocol terapeutic de eligibilitate", a subliniat prof. dr. Eduard Apetrei.
"La clinica Gral Medical, un pacient a fost deja tratat prin această metodă. Tratamentul s-a finalizat pe 16 martie. După acest tratament bolnavul nu mai are dureri, a crescut capacitatea de efort cu 30% şi calitatea vieţii", a precizat medicul.
Tratamentul durează cam nouă săptămâni şi este urmat de o monitorizare de trei luni de către medici.
Costul unui program de tratament pe nouă săptămâni este de 35 de milioane de lei. În perioada cât se desfăşoară campania "Fără ea nu putem iubi", campanie dedicate noilor tratamente în cardiologie, în perioada 21 martie - 30 aprilie, pacienţii beneficiază de o consultaţie gratuită la medicul specialist cardiolog şi o reducere de 20% pentru această intervenţie şi orice investigaţie suplimentară necesară pentru întocmirea dosarului de calificare.


"CardioFort este o metodă terapeutică sigură ce se efectuează în ambulator fără anestezie, fără efecte secundare ce permite stimularea formării de noi vase de sânge, iar rezultatele permit îmbunătăţirea anginei pectorale, a capacităţii de efort a pacientului şi a calităţii vieţii acestuia", a accentuat medicul.


Metoda este extrem de utilă mai ales pentru pacientul cu angină pectorală la care nu se poate efectua operaţia de by pass sau implantarea de stenturi coronariene şi la care angina pectorală nu răspunde la tratamentul recomandat.
"Eficienţa tratamentului a fost probată atât pe termen lung, cât şi pe termen scurt, prin numeroase studii clinice, existând dovezi obiective ale neoangiogenezei induse prin unde acustice", a explicat specialistul.


Numărul pacienţilor bolnavi de cardiopatie ischemică aflaţi în evidenţele Ministerului Sănătăţii (MS) se ridică la aproape un milion de cazuri. Cardiopatia ischemică care include angina pectorală şi infarctul miocardic se află pe primul loc în topul cauzelor de deces din România.
Din 100 de decese, 60 sunt produse de boli cardiovasculare. Potrivit MS, din 2008 bolile cardiovasculare produc aproximativ 60.000 de decese.


Prof dr. Paul Stoicescu, consilier ştiinţific, a trecut în revistă realizările campaniei de servicii medicale de-a lungul celor nouă ani, accentuând că obiectivele propuse la inaugurare au fost atinse.
"În această perioadă s-au implementat servicii noi şi eficiente pentru a veni în sprijinul pacienţilor ca o alternativă la sistemul de sănătate existent", a subliniat prof. dr. Stoicescu.
El a adăugat că, pe lângă spitalizarea de zi, în scurtă vreme va exista şi o spitalizare de lungă durată. În doi-trei ani, se va dezvolta un spital care va avea tot ce trebui în aceeaşi incintă.
Prof. dr. Paul Stoicescu a amintit de programul din domeniul oncologiei pe care compania o desfăşoară cu specialişti din Austria, care vin şi acordă consultaţii aici, organizarea departamentului fiind după modelul austriac.


Prof. dr. Paul Stoicescu a spus că va fi unul dintre beneficiarii revascularizării inimii cu unde acustice cu CardioFort. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
“Fără ea nu putem iubi” (Campanie de prevenţie şi tratament a afecţiunilor cardiace) Gral Medical anunţă lansarea campaniei “Fără ea nu putem iubi”, campanie dedicată noilor tratamente folosite în cardiologie. Campania se desfăşoară pe o perioadă de 1 lună şi jumătate (21 Martie - 30 Aprilie 2011) şi va fi dedicată informării şi conştientizării pacienţilor cu privire la ...
Revascularizarea inimii cu ajutorul undelor acustice - CardioFort Generalităţi Inima primeşte oxigen şi substanţe nutritive prin arterele coronare. În anumite împrejurări, în deosebi cand peretele arterelor se îngroaşă, lumenul arterelor se micşorează sau se astupă complet. Acest fenomen se produce datorită procesului ce începe din tinereţe numit - ateroscleroză...
CardioFort - revascularizarea miocardului (cardiopatie ischemica, angina pectorala) - CSID Oana Cuzino prezinta in cadrul emisiunii Ce se intampla doctore un reportaj dedicat noii metode de revascularizare a inimii fara operatie - tratamentul CardioFort, disponibil in premiera in Romania in cadrul Clinicii de Diagnostic Gral. Aproape 1 milion de romani sufera de cardiopatie ischemica, bolile...
Angina pectorala Angina pectorala este principala cauza a durerilor toracice dupa varsta de 35-40 de ani. Angina pectorala este una din formele de manifestare a cardiopatiei ischemice dureroase alaturi de angina instabila si infarctul miocardic.
Prof.dr. Mircea Bârsan: Inima artificială va salva pacienţii cu insuficienţă cardiacă cronică - interviu - Prof.univ.dr. Mircea Bârsan, renumitul chirurg de la Institutul Inimii 'Niculae Stăncioiu' din Cluj-Napoca, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, în care vorbeşte despre premisele realizării primului transplant de inimă artificială din România.
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...