Cele mai citite
 


Vaslui: Taxa de internare la Spitalul de Urgenţă a fost majorată de cinci ori
vineri, 25 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Membrii Consiliului de Administraţie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui au decis, joi, că persoanele care se vor interna aici vor plăti o taxă de cinci ori mai mare decât cea percepută până acum.

Astfel, taxa pentru foaia de internare a fost majorată de la 2 la 10 lei.
'Pacienţii care sunt consideraţi urgenţe nu plătesc această taxă. Este şi aici o problemă pentru că mulţi preferă să se declare la internare urgenţe ca să scape de plată. Banii sunt necesari pentru spital. Este nevoie de fonduri', a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al SJU Vaslui, Ana Rinder.
De asemenea, vizitatorii spitalului vasluian vor fi nevoiţi să achite şi o taxă de parcare, în valoare de 5 lei, iar cei care doresc să meargă la pacienţi în afara programului de vizite vor plăti o altă taxă de 5 lei.
'Şi pentru eliberarea unor documente medicale din arhiva spitalului cei interesaţi vor plăti 5 lei pentru fiecare solicitare. Sumele strânse vor fi folosite pentru necesităţile de zi cu zi ale spitalului. Oricum, aceste taxe sunt cu mult mai mici faţă de alte spitale din ţară', a mai spus Ana Rinder.
Noile taxe vor intra în vigoare începând cu 1 aprilie. AGERPRES/(AS - Claudiu Andone)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Taxa de la SJU pentru copii a fost fost eliminată la solicitarea Ministrului Sănătăţii Taxa plătită de copiii care ajungeau la Spitalul Judeţean Vaslui (SJU) Vaslui, fără a fi consideraţi urgenţe medicale, a fost eliminată de conducerea unităţii, la solicitarea Ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, Mihaela Vlada, r...
Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a strâns din coplată doar 10.000 de lei, de la introducerea taxei spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, cea mai mare unitate medicală din judeţ, a adunat într-un an de zile suma de 10.000 de lei din coplată, taxa plătită de bolnavi la externare.
Taxa de 50 de lei pentru copiii care solicitau asistenţă medicală de urgenţă la Spitalul Judeţean Vaslui, retrasă Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean Vaslui a decis retragerea taxei de 50 de lei pentru copiii care solicitau asistenţă medicală de urgenţă şi care nu erau internaţi, în urma controlului solicitat de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
Sume foarte mici din coplată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a încasat, în cursul lunii mai, suma de 1.010 lei drept taxă la externare, după ce în aprilie, prima lună în care s-a perceput această taxă, unitatea sanitară a reuşit să adune de la pacienţi suma de doar 1.220 de lei.
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit fonduri suplimentare în urma medierii cu conducerea CNAS Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, cea mai mare unitate sanitară din judeţ, a primit o suplimentare de buget, în urma medierii care a avut loc, luni, la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Vaslui: Avalanşă de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Judeţean după introducerea coplăţii Introducerea coplăţii a determinat o creştere cu aproximativ 25 la sută a numărului de apeluri către Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui. Potrivit conducerii instituţiei, cetăţenii cred că solicitând salvarea vor fi consideraţi urgenţe medicale şi vor fi scutiţi de coplata introdusă în spitale...