Cele mai citite
 


Primul deces cauzat de gripa porcină în Spania
marţi, 30 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Madrid, 30 iun /Agerpres/ - O tânără infectată cu virusul A(H1N1) a decedat la Madrid, fiind primul caz mortal de gripă porcină înregistrat în Spania, au anunţat marţi surse medicale, citate de AFP.

Ministrul sănătăţii Trinidad Jimenez va ţine o conferinţă de presă pentru a furniza informaţii privind decesul tinerei femei”, a anunţat purtătorul de cuvânt al spitalului, Gregorio Marańon.

Tânăra a fost spitalizată într-o stare gravă de mai multe zile. Femeia era însărcinată în şapte luni şi i s-a făcut cezariană după ce medicii au constat o agravare a stării sale de sănătate. Bebeluşul este în stare bună şi nu a fost atins de virus, potrivit mass-media spaniole.

Potrivit unui bilanţ difuzat pe site-ul Ministerului Sănătăţii, 541 de persoane au fost contaminate în Spania de virusul gripei porcine. AGERPRES/(Violeta Gheorghe)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Kenya anunţă primul caz confirmat de gripă porcină Nairobi, 29 iun /Agerpres/ - Kenya a descoperit prima contaminare cu gripă porcină, la un student britanic de 20 de ani, a declarat luni ministrul sănătăţii, Beth Mugo, citat de Reuters.
Primele victime ale gripei A(H1N1) în Nepal Katmandu, 30 iun /Agerpres/ - Ministerul nepalez al Sănătăţii a anunţat primele cazuri de gripă A(H1N1) din ţara himalayană, notează marţi Associated Press.
Australia a început testele clinice pentru un vaccin împotriva gripei porcine Canberra, 22 iul /Agerpres/ - Australia, una dintre ţările cele mai afectate de gripă porcină din zona Asia-Pacific, a început miercuri testele clinice pentru definitivarea unui vaccin împotriva gripei porcine, au anunţat surse guvernamentale, citate de AFP.
Albania confirmă primul caz de gripă porcină Tirana, 21 iul /Agerpres/ - Albania a confirmat luni primul caz de gripă porcină la un student care deja s-a vindecat de această boală, informează Associated Press.
Marea Britanie: Ministrul sănătăţii face apel la calm după confuzia generată de sfaturile privind gripa porcină Londra, 20 iul /Agerpres/ - Ministrul britanic al sănătăţii Andy Burnham a asigurat din nou luni că Marea Britanie este bine pregătită pentru a face faţă unei pandemii de gripă porcină şi a respins acuzaţiile conform cărora guvernul a lansat sfaturi contradictorii, relatează Reuters.
Marea Britanie: vaccinarea în masă împotriva gripei porcine este extrem de riscantă /The Times/ Londra, 22 iul /Agerpres/ - Marea Britanie se pregăteşte pentru un program de vaccinare în masă, care, deşi dispune de suficient vaccin pentru întreaga populaţie, începând cu staff-ul medical, se va dovedi o „nebunie” dat fiind că vaccinul împotriva gripei porcine nu a fost încă suficient...