Cele mai citite
 


Tulcea: Mai multe centre medicale de permanenţă în judeţ
vineri, 25 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea intenţionează să înfiinţeze în judeţ şase centre medicale de permanenţă, în condiţiile în care în prezent există doar unul, la Murighiol.
"Am început discuţiile cu primarii şi medicii de familie pentru a stabili unde vor fi înfiinţate aceste centre medicale de permanenţă, dar deocamdată este prea devreme pentru a ne pronunţa cu exactitate în ceea ce priveşte localităţile în care acestea vor funcţiona", a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul DSP Tulcea, Laurenţia Militaru.

 

Dorinţa conducerii DSP de a înfiinţa mai multe centre de permanenţă a fost făcută publică şi la finele anului trecut, atunci când şeful DSP a admis că un singur centru medical de permanenţă este prea puţin pentru judeţul Tulcea.
Ulterior, Laurenţia Militaru a declarat, într-o conferinţă de presă, că se doreşte înfiinţarea în fiecare oraş din judeţ a unui centru medical de permanenţă, pentru a scădea presiunea pe Spitalul Judeţean de Urgenţă din oraşul Tulcea, componenta Unitatea de Primiri Urgenţe, care ar trebui să primească doar cazurile grave.
Începerea discuţiilor cu autorităţile locale tulcene pentru înfiinţarea centrelor medicale de permanenţă în judeţ apare pe fondul deciziei Ministerului Sănătăţii potrivit căreia, de la 1 aprilie, două unităţi spitaliceşti din judeţ - Centrul de sănătate din Sulina şi Spitalul orăşenesc din Babadag - se vor transforma în centre pentru persoanele vârstnice, iar activitatea spitalului din oraşul Măcin va fi redimensionată. AGERPRES/(AS - Luisiana Bîgea)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Unitatea de primiri urgenţe din oraşul Victoria nu se poate deschide în lipsa unui aviz al Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că deschiderea Unităţii de primiri urgenţe (UPU) în clădirea fostei policlinici din oraşul Victoria nu se va face până când Ministerul Sănătăţii nu va înştiinţa Consiliul Judeţean că va primi...
Tulcea: DSP şi medicii de familie doresc dotare similară pentru centrele de permanenţă din judeţ Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea şi medicii de familie doresc ca toate centrele de permanenţă din judeţ să aibă dotare similară, iar în acest sens instituţia tulceană va adresa o solicitare ministerului de resort.
Un centru de permanenţă medicală va fi înfiinţat în municipiul Tulcea Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea intenţionează ca în acest an să dea în folosinţă în municipiul Tulcea un prim centru de permanenţă care va degreva activitatea medicilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU).
Satu Mare: Cazul unui bărbat care a făcut infarct în toaleta de la Urgenţe, verificat de instituţii Cazul unui bărbat care a făcut infarct în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare este verificat de mai multe instituţii judeţene, fiind suspiciuni că pacientul ar fi aşteptat prea mult până să fie consultat.
Tulcea: Două centre de permanenţă medicală, avizate în judeţ Direcţia de Sănătate Publică Tulcea a autorizat funcţionarea a două centre de permanenţă în judeţ, acestea urmând să funcţioneze în oraşul Babadag, unde a fost desfiinţat un spital, şi în comuna Luncaviţa.
Harghita: Centru medical de permanenţă, inaugurat la Miercurea Ciuc Un centru medical de permanenţă a fost inaugurat, marţi, la Miercurea Ciuc, urmând să asigure o parte a asistenţei medicale de urgenţă, astfel încât Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc să nu mai fie luată cu asalt de pacienţi.