Cele mai citite
 


Un deputat PDL propune ca ministrul Sănătăţii să fie membru permanent în CSAT
vineri, 25 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Deputatul PDL Dan Zătreanu propune, într-o iniţiativă legislativă depusă la Camera Deputaţilor, ca ministrul Sănătăţii să fie membru permanent în Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

El propune modificarea Legii 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării astfel încât din CSAT să facă parte şi ministrul Sănătăţii pe lângă ministrul Apărării, ministrul de Interne, cel al Afacerilor Externe, ministrul Justiţiei, ministrul Industriei, ministrul Finanţelor Publice, directorul SRI şi cel al SIE, şeful Statului Major General şi consilierul prezidenţial pentru securitate naţională.
În expunerea de motive, deputatul PDL arată că Ministerul Sănătăţii are organismele şi facilităţile prin care poate participa activ la prevenirea efectelor negative ale crizelor, la monitorizarea acestora, la raportarea rapidă şi eficientă a ameninţărilor neconvenţionale asupra securităţii naţionale, menţionând modificarea genetică a principalelor plante alimentare.
"În marea lor majoritate, crizele au o importantă componentă de afectare a sănătăţii publice, care trebuie gestionată de Ministerul Sănătăţii în calitate de coordonator naţional al domeniului ocrotirii sănătăţii populaţiei. Pregătirea pentru alcătuirea planului de asediu şi de urgenţă nu aparţine Executivului, ci CSAT, care având ca membru permanent pe ministrul Sănătăţii poate să dea o nouă dimensiune sistemului naţional de securitate, dimensiunea asigurării sănătăţii publice a poporului român", se arată în expunerea de motive.
Propunerea a fost depusă la Biroul permanent al Camerei la începutul săptămânii şi este semnată de 15 deputaţi şi senatori, din care 12 de la PDL, doi de la PSD şi un liberal.
Iniţiativa va fi analizată mai întâi de Camera Deputaţilor, Senatul fiind for decizional. AGERPRES/(AS - Florentina Peia)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Camera Deputaţilor a decis ca ministrul sănătăţii să fie membru permanent al CSAT Propunerea legislativă prin care ministrul sănătăţii devine membru permanent al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a fost adoptată tacit de Camera Deputaţilor, termenul de dezbatere şi vot final stabilit pentru 4 mai fiind depăşit.
Senat: Ministrul Sănătăţii nu va fi membru al CSAT Plenul Senatului a respins, în şedinţa de luni, propunerea legislativă care modifica legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) în sensul ca dintre membrii CSAT să facă parte şi ministrul Sănătăţii, ca reprezentant al unui 'domeniu de mare însemnătate...
Bănicioiu: E aberant să depui o moţiune simplă la trei săptămâni de la plecarea de la Ministerul Sănătăţii ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, consideră că deputatul liberal Eugen Nicolăescu trebuia să depună moţiunea simplă contra sa, susţinând că e aberant să depună o moţiune la trei săptămâni după plecarea de la conducerea ministerului Sănătăţii.
Voiculescu: Fac un apel la Camera Deputaţilor - relaxarea legii antifumat nu are cum să producă efecte pozitive Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a făcut un apel, joi, către Camera Deputaţilor să nu permită o "relaxare" a legii antifumat, deoarece această măsură "nu are cum să producă efecte pozitive din perspectiva sănătăţii publice".
Dezbatere pe proiectul prevenţiei, luni, la Cameră; invitat - ministrul Sănătăţii O dezbatere privind strategia Ministerului Sănătăţii pentru asigurarea serviciilor medicale de calitate, dar şi legată de proiectul prevenţiei va avea loc luni la Camera Deputaţilor la 'Ora Guvernului', fiind invitat să participe ministrul Patriciu Achimaş-Cadariu.
'Ora Guvernului': Dezbatere pe proiectul prevenţiei, luni, la Cameră; invitat - ministrul Sănătăţii O dezbatere privind strategia Ministerului Sănătăţii pentru asigurarea serviciilor medicale de calitate, dar şi legată de proiectul prevenţiei va avea loc luni, la Camera Deputaţilor, la 'Ora Guvernului', fiind invitat să participe ministrul Patriciu Achimaş-Cadariu.